Automobilové výstavy v priebehu roka doslova akoby zanikli. Avšak medzinárodný veľtrh obrannej techniky IDEX ide nenarušene ďalej a prináša do sveta vskutku zaujímavé kúsky.

Kórejskú automobilku Kia si zväčša predstavíme v segmente osobných vozidiel, prípadne pri ľahkých úžitkových vozidlách. Málokto však vie, že od roku 2016 sa Kia orientuje aj na trhu armádnej techniky a automobilka zásobuje svojimi počinmi aj juhokórejskú armádu.

Veľtrh IDEX konajúci sa v Spojených arabských emirátoch má takisto svoju tradíciu. Na ňom tento rok Kia predstavila svoj koncept s typovým označením Light Tactical Cargo Truck. Už z označenia je viac ako jasné, že sa nejedná o štandardnú úpravu mestského auta. Toto vozidlo vzniklo pre špeciálne armádne účely.

Pick-up so štvordverovou kabínou ponúkne plnohodnotné miesta pre štyri osoby a ďalších desať vojakov sa bude môcť zmestiť na korbu vozidla. Koncept je navrhnutý aj pre pojazdnú dielňu, komunikačné stredisko, či komunikačné stredisko. Tento obrí pick-up bude môcť niesť až 3 tony nákladu.

Základom je špeciálne navrhnutý a vystužený rebrinový rám, ktorý je kombinovaný s nezávislým zavesením oboch náprav. Okrem iného, Kia na veľtrhu IDEX ukázala kompletne odhalené šasi tohto vozidla, aby mohlo byť vozidlo využité individuálnu stavbu pre zákazníkov.

Šasi je navrhnuté pre jednotlivé účely a je personalizovateľné. V ponuke je s predĺženým rázvorom, či dokonca aj opancierované. Vďaka tejto modularite bude vozidlo možné využiť pre nespočetne veľký typ vozidiel, vrátane zbraňových platforiem, podporných vozidiel, prieskumných vozidiel, …

O výkon sa bude starať dieselový agregát s maximálnym výkonom 168 kW. Vozidlo spĺňa emisnú normu Euro 5. Motor je spriahnutý s osemstupňovou automatickou prevodovkou a poháňané sú obe nápravy. Výbava vozidla zahŕňa aj klimatizáciu, samosvorný diferenciál a systém ochraňujúci vozidlo pred elektromagnetickými rušičkami.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautoevolution.com
Predchádzajúci článokTEST BMW 330e – čaruje so spotrebou, výkonu má na rozdávanie
Nasledujúci článok5 tipov na ojazdené autá, ktoré v roku 2021 už lacnejšie nebudú