Extravagantná tvorba značky Mansory už zrejme nikoho moc neprekvapuje. Stále sa však jedná o unikáty. Aktuálne sa úpravca zameral na Ferrari 812 GTS.

Ferrari aktuálne chce na trh uviesť variant svojho ostrého GT 812 Superfast. Známy nemecký úpravca Mansory ho však dokázal „predbehnúť“ a zobrali to pod vlastné krídla. Aktuálnou novinkou je model 812 GTS Stallone. Zvonku je vozidlo štandardne robustnejšie a vnútornosti boli takisto upravené. Do ponuky Mansory sa takisto dostáva a otvorený variant.

Úprava exteriéru zrejme jedných z najdrahších vozidiel planéty v podaní Mansory už nie je ničím prekvapujúcim. Dvanásťvalcové Ferrari sa tak dočkalo agresívnejšieho karbónového vzhľadu, dodatočných otvorov, krídiel a masívneho neodnímateľného a neschovávateľného krídla vzadu. Nárazník s ešte výraznejším difúzorom vzadu je doplnený o LED hmlovky po vzore vozidiel F1.

Čo by to bolo za extravaganciu, keby Mansory svoj perleťový lak neskombinoval s charakteristickými modrými prvkami na exteriéri. Nie však iba v exteriéri, ale aj v interiéri. Tam sa objavuje nové kožené čalúnenie a obloženie. Kontrastný motív týchto farieb je doplnený o pruhy na sedadlách, či na obšití volantu. Ten je v jasnom bielom odtieni. Na prahoch nechýbajú podsvietené logá firmy.

Pod kapotou drieme pôvodný 6,5-litorvý dvanásťvalec (atmosférický!!!), no s jemnými úpravami od Nemcov. Updatnutý výfukový systém s novou elektronikou motoru zvýšil výkon z pôvodných 588 kW / 800 koní a 718 Nm krútiaceho momentu na 611 kW / 830 koní a krútiaci moment 740 Nm. Mansory tvrdí, že aktuálna novinka Stallone dokáže zrýchliť z pokoja na 100 km/h v priebehu 2,8 sekundy a maximálna rýchlosť sa ustáli na hodnote 345 km/h. „Štandardná“ verzia 812-tky má maximálku 340 km/h a zrýchlenie 3,0 sekundy.

Koľko však budú musieť majitelia zaplatiť za zrýchlené a agresívne vyzerajúce Ferrari Mansory ešte nezverejnilo. Pokiaľ by niekomu vadil vietor vo vlasoch, tak Mansory samozrejme ponúkne aj uzatvorený variant Stallone, či dokonca aj verziu bez pevného krídla vzadu.

2021 FERRARI 812 GTS Stallone by MANSORY - Sound, Interior and Exterior in detail

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmansory.com
Predchádzajúci článokFord Mustang so zásadnými novinkami aké tu ešte neboli!
Nasledujúci článokTEST CUPRA Formentor ani 310 koní a pohon 4X4 neznamenajú vždy úspech