Domov Lifestyle Slávna Toyota Supra z filmu Rýchlo a zbesilo sa dostáva do dražby...

Slávna Toyota Supra z filmu Rýchlo a zbesilo sa dostáva do dražby !

Keď sa povie oranžová Supra, väčšina fanúšikov áut si hneď predstaví práve ikonickú Supru z filmu Rýchlo a zbesilo. Aktuálne jeden exemplár z filmu mieri do dražby !

Film Rýchlo a zbesilo snáď videl už každý a vie o aké auto sa jedná. Oranžová Supra sa preslávila v roku 2001 v prvej časti filmu a ďalej v roku 2003 v Rýchlo a zbesilo 2 (2 Fast 2 Furious). Spolu s čiernym Dodgom Chargerom patrí stále medzi najobľúbenejšie a najznámejšie autá z celej série Fast and Furious. Fanúšikov by pravdepodobne mohlo zaujímať, že sa skutočná Supra z filmu dostáva do dražby v Spojených štátoch.

Po svete sa určite nájdu rôzne kúsky, ktoré majú rovnaký polep ako Supra z filmu. Ale tentokrát sa jedná skutočne o konkrétny kus z Rýchlo a zbesilo. Je síce jasné, že počas natáčania sa nepoužila iba jedna Supra, ale tento krásny exemplár sa podľa aukčného domu Barrett-Jackson použil pri natáčaní niekoľkých interiérových aj exteriérových scén. Supru postavil Eddie Paul z firmy The Shark Shop v Kalifornii v meste El Segundo. Eddie vytvoril aj zlatý lak pre druhý diel filmu, ale po skončení natáčania Toyota dostala späť svoje charakteristické lakovanie.

Toyotu Supru štvrtej generácie z roku 1994 okrem filmu poznajú aj kvôli preslávenému motoru 2JZ. Preplňovaný 3.0-litrový radový šesťvalec s dvomi turbodúchadlami a výkonom v sérii 239 kW (320 koní) a točivým momentom 427 Nm. Konkrétny kúsok vystihuje jedinečný polep, ktorý navrhla firma Modern Image zo San Diega. Výrazný body-kit od firmy Bomex, rôzne doplnky a hlavne veľké zadné krídlo APR. Obuté má 19-palcové kolesá značky Dazz Motorsport Racing. Interiér dostal škrupinové sedačky kombinované s modrou farbou, športový volant a obloženie dverí tiež s modrou látkou.

Fanúšici, ktorí po Supre túžia a chcú si splniť ich veľký sen a dokonca vlastniť exemplár zo slávneho filmu, je čas poriadne otvoriť peňaženky keďže Supra sa bude dražiť v dňoch medzi 17. a 19. júnom v Las Vegas.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokRolls-Royce prináša pravdepodobne najdrahšie auto sveta, luxusný kabriolet Boat Tail !
Nasledujúci článokPolicajti konečne dostanú nové motorky, sú skutočne predražené? Pýtali sme sa Ministerstva vnútra!