Domov Lifestyle Americká firma vytvorila modernú úpravu Mercedesu 300 SL ! Dočkáme sa aj...

Americká firma vytvorila modernú úpravu Mercedesu 300 SL ! Dočkáme sa aj skutočného exempláru ?!

Mercedes 300 SL je jedným z najznámejších veteránov na svete. Práve preto si zaslúžil modernú poctu od americkej firmy S-Klub.

Mercedes 300 SL netreba predstavovať. Športiak bol vyrábaný od roku 1952 až do 1963. Ako jeden z prvých automobilov mal dohora vyklápacie dvere a prvýkrát sa predstavil na newyorkskom autosalóne. Okrem kupé verzie sa vyrábala dokonca aj verzia Roadster (kabriolet).

Spoločnosť S-Klub, ktorá sa povenovala starej legende sídli v meste Los Angeles a venuje sa podobným úpravám vozidiel. Táto novinka dokonca nadväzuje k nedávno predstavenému staršiemu projektu s označením Gullwing Speedster. Základ bol použitý z Mercedesu SLK, ktorý firma S-Klub zmenila takmer na nepoznanie a inšpirovala sa teda spomínanou legendou 300 SL. Je pravdepodobné, že chystaná novinka bude poháňaná kompresorom prepĺňaným šesťvalcom od AMG a postavená bude na podvozku od modelu SLK. Zatiaľ síce firma predstavila novinku iba ako ilustráciu, ktorú vytvoril grafik a dizajnér Jon Sibal. V skutočnosti by však malo auto vyzerať rovnako ako môžete vidieť na fotografiách.

Medzi úpravy patria vytiahnuté blatníky a veľké kolesá, vďaka tomu auto vyzerá ešte športovejšie a musíme uznať, že mu to skutočne pristane. Dostal aj zníženie svetlej výšky a vytiahnuté blatníky ho výrazne rozšírili. Zaujímavou úpravou je tiež odmontovateľná pevná strecha, ktorá sa nazýva hardtop.

Viac informácií a bližších detailov či a kedy sa upravený športiak dostane do výroby bohužiaľ zatiaľ nemáme. Určite sa však nájde niekoľko nadšencov, ktorý by si starú legendu obzreli aj v tejto podobe v skutočnosti.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokRebríček 10 najpredávanejších áut za rok 2020. Ktoré modely to sú ?
Nasledujúci článokŠkoda prináša na trh výročnú Octaviu RS 120 rokov Motorsport! Na čo sa môžeme tešiť?!