Domov Lifestyle ABT Audi RS6 – oslava vo veľkom štýle. Ako vyzerá výročný model...

ABT Audi RS6 – oslava vo veľkom štýle. Ako vyzerá výročný model ?

Spoločnosť ABT je dobre známa svojimi úpravami vozidiel od automobilky Audi. Ako však vyzerá úprava oslavujúca 125 rokov na trhu? Predstavujeme vám model ABT RS6!

Audi RS6 je už v základnej špecifikácií výkonný superšportový rodinný kombík. Práve Audi RS6 má titulku ultra kombíku. Od úpravcu ABT však aktuálne prichádza variant, ktorý sa posúva o etapu ďalej, či už po technickej ale aj dizajnovej stránke.

Z limitovanej edície Johann Abt Signature vznikne iba 64 kusov a budú ako oslava založenia prvej dielne v roku 1896. Áno, ABT je tu s nami už 125 rokov. Samotný štýl úpravy sa nesie v duchu prítomnosti a ABT stavia na agresívnom vzhľade a prichádza so širokým bodykitom s červeným karbónom, vďaka ktorému sa na agresivite iba pridáva. Chýbať nemôžu mohutné, 22“ kolesá, nastaviteľný podvozok, či stabilizátory. V interiéri sa pohybujeme v téme červeného karbónu. Volant je potiahnutý brúsenou kožou a chýbať nesmú plakety poukazujúce na výročie založenia a oslavu.

Upravený kombík ABT RS6 je vybavený dvojicou úplne nových turbodúchadiel, väčšími medzichladičmi a taktiež dodatočným systémom, ktorý má na starosť dochladzovanie oleja. Použitá je aj nová riadiaca jednotka a výfukový systém, ktorý je zakončený masívnymi koncovkami výfukov o priemere 102 mm z nehrdzavejúcej ocele. Aby tomu pri oslavách nebolo málo, tak každé jedno auto bude vybavené preskleným kúskom kovadliny z pôvodnej dielne.

Pod kapotou nájdeme štvorlitrovú twin-turbo V8-čku s výkonom 589 kW / 800 koní a krútiacim momentom 980 Nm. Štandardná RS6 disponuje výkonom 441 kW / 600 koní a krútiacim momentom 600 Nm. Ide tak o nárast dvesto koní. To je naozaj pekná porcia poníkov naviac. Z pokoja na hranicu 100 km/h sa táto beštia s dlhým kufrom dostane za 2,91 sekundy namiesto pôvodných 3,6. Maximálna rýchlosť sa zastaví na 330 km/h. Cena limitovanej verzie ABT Audi RS6 zatiaľ nebola zverejnená.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJabt-sportsline.com
Predchádzajúci článokTEST BMW 1250RT technológiami nabitá cestovateľská beštia. Čo všetko v sebe ukrýva?!
Nasledujúci článokTEST Mercedes E450 All-Terrain, dokonale splní všetky vaše potreby