Ak predpokladáte, že v texte nájdete odkaz na inzerát auta, ktoré predáva slávny Emerson Fittipaldi, musíme Vás sklamať. Pôjde o novodobý superšport, avšak puristický. Pre laikov do motoršportu, Emerson Fittipaldi bol brazílsky pretekár a dvojnásobný šampión Formule 1. Pohár vyhral v rokoch 1972 a 1974. Prvý titul vyjazdil pre tím Lotus, druhý pre McLaren.

Ak patríte k časti verejnosti, ktorá tvrdí, že dnešné športové autá sú “prerastené turbom” s motorom na nesprávnom mieste či povinnými štvorkolkami, máme pre Vás dobré správy. Fittipaldi Motors je automobilová spoločnosť, ktorá na jar 2018 plánuje uviesť na trh ich prvé superšportové vozidlo s názvom EF7. Pôjde o stroj, ktorý bude mať hnanú výlučne zadnú nápravu. Atmosférický agregát V8 umiestnený v strede, je samozrejmosťou. O prenos výkonu sa bude starať 6 – stupňová sekvenčná prevodovka. Motor bude točiť 9000 otáčok.

Výkon jemne prekročí 600 konských síl. Počítať môžeme so šprintom z 0 na 100km/h za menej ako 3 sekundy. Vďačíme tomu hlavne hmotnosti pod 1000 kilogramov, čo z EF7 robí jeden z najľahších superšportov dneška. Dizajnom sa môže popýšit Pininfarina.

Rozloženie hmotnosti bude 52:48. Monokok aj mnoho ďalších častí EF7 bude z karbónu. O zavesenie sa stará známa firma HWA AG. Tá sa venuje dodávaním komponentov pre Mercedes-AMG.

Postavených bude 39 kusov, pretože Emerson Fittipaldy má na konte dokopy 39 víťazstiev. Okrem toho, každý z budúcich majiteľov dostane priamo od pána Fittipaldiho pretekárske školenie! Zaujimavosťou je, že EF7 mal byť len koncept do videohry Gran Turismo Sport.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST – Citroen C3 Aircross PureTech 82
Nasledujúci článokPápež má svoje Lamborghini!