Domov Lifestyle Aké exotické autá ukrývajú v garáži svetové celebrity?

Aké exotické autá ukrývajú v garáži svetové celebrity?

Jerry Seinfeld a Porsche 550 Spyder

Komik Jerry Seinfeld, hviezda seriálu Seinfeld, vlastní auto, ktoré pripravilo svet o Jamesa Deana. Kultové Porsche 550 Spyder, ktoré má povesť auta z pekla, sa vyrobilo v počte 70 kusov. Seinfeld ale automobil k dnešnému dňu nevlastní – nový majiteľ zaň totiž ponúkol 5,3 milióna dolárov.

 

Beyoncé a Rolls-Royce Silver Cloud Convertible

Beyoncé učaroval aristokratický Rolls-Royce z roku 1959. Luxusné auto, ktoré pod kapotou ukrýva 6,2-litrový vidlicový osemvalec a na 100 km/h dokáže vyšprintovať za 10 sekúnd (na tú dobu?), malo byť údajne dar Jay-Zho k narodeninám. Auto malo stáť približne 1 milión dolárov.

 

Tom Brady a Aston Martin Vanquish S Volante TB12

Hviezda amerického futbalu, od minulého roka hrajúca za team Tampa Bay Buccaneers, vlastní jeden z najexkluzívnejších súčasných Astonov. Vanquish S Volante TB12 bol totiž vyrobený len v 12-kusovej edícii, ktorá bola vyrobená na počesť samotného Bradyho.

 

Ralph Lauren a McLaren F1 LM

Ralph Lauren je módny návrhár, ktorý nie je nováčikom ani vo svete exkluzívnych zberateľských automobilov. Okrem Mercedesu-Benz SSK z roku 1930 má aj Ferrari 250 Testa Rossa Spyder z roku 1958. V garáži má aj homologizovaný závodný špeciál McLaren F1 LM, ktorý vznikol len v 6-tich kusoch.

 

Jay Leno a EcoJet

Aké exotické autá ukrývajú v garáži svetové celebrity?

Petrolhead Jay Leno je známy svojou obrovskou zbierkou vozidiel v podstate od počiatku automobilovej éry. No jedným z najraritnejších kusov v jeho garáži je EcoJet – dvojmiestny koncept, ktorý poháňa turbína Honeywell LTS101 spaľujúca biodiesel. Aj v tomto prípade ide o jeden vyrobený kus na celom svete.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokNový Ford Mustang Mach-E GT a najvýkonnejšia verzia Performance Edition
Nasledujúci článokHyundai predstavuje nového člena rodiny N! Privítajte model Elantra N!