Domov Lifestyle 10 áut, na ktorých kúpu mať peniaze nestačí

10 áut, na ktorých kúpu mať peniaze nestačí

10 áut, na ktorých kúpu mať peniaze nestačí

Nie na všetko stačí mať peniaze. Príkladom je rebríček týchto 10 exkluzívnych áut, pri ktorých si automobilky vyberali zákazníkov.

Luxusné automobilky sa často predbiehajú v tom, ktoré vyrobí exkluzívnejší model, dostupných len vo veľmi obmedzenej sérii. V prípade tých najexkluzívnejších prvkov však z pohľadu zákazníkov nestačí mať peniaze. Okrem toho sa musíte dostať medzi top zákazníkov značky, aby vás vôbec zvažovala ako potenciálneho majiteľa. Tu je 10 príkladov z praxe.

Ferrari Sergio Pininfarina

Celkovo len 6 vyrobených kusov celosvetovo patrí medzi tie najexkluzívnejšie modely, ktoré kedy niesli znak Ferrari na kapote. Predaj prebiehal vo veľmi komornej atmosfére – prizvané boli len tie najvýznamnejšie mená z databázy zákazníkov.

 

Ferrari Monza SP1 a SP2

Exkluzivity pre jedného (SP1), respektíve dvoch pasažierov (SP2) z dielne Ferrari si taktiež nemohol kúpiť ktokoľvek. Ferrari tvrdí, že z oboch modelov bolo vyrobených po 499 kusov, ktoré sa vypredali v okamihu.

 

Fittipaldi EF7

39 zákazníkov sa jedného dňa bude tešiť z odkazu na legendu F1 z dielne slávneho talianskeho karosára Pininfariniho. Hybridný monopost, určený pôvodne ako číre okruhové náčinie, sa však od roku 2018 odkladá na neskorší termín… Snáď raz.

 

Battista Anniversario

Len 5 potenciálnych zákazníkov si bude môcť povedať, že vlastnia najvýkonnejšie talianske auto určené na verejné komunikácie. Aj tentokrát ostávame v dielni Pininfarina.

 

Bugatti Divo

Celkovo 40 kusov postavených na vylepšenej platforme Chironu je určených pre uzavretú skupinu dlhoročných zákazníkov značky Bugatti. Divo bolo vypredané ešte pred formálnym predstavením, no potenciálni zákazníci o ňom vedeli vopred, keďže projekt podporovali už v rannej fáze vývoja.

POKRAČOVANIE NA ĎALŠEJ STRANE

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokDuslo Šaľa je najväčší výrobca AdBlue v Európe, obmedzenie výroby spôsobí…
Nasledujúci článokFord predstavuje novú generáciu Focus a nechýba ani ST