Ak sa radíte medzi automobilových fanúšikov, určite ste postrehli, že slávny lyžiar Jon Olsson už nevlastní brutálny Rolls-Royce Wraith ale niečo iné. A oveľa väčšie.

Za najnovší prírastok si zvolil skutočne extrémny off-roadový špeciál. Stal sa ním Mercedes-Benz G500 4×4². Rozhodol sa preňho na základe domnienok, že Wraith by mal cez zimu zrejme problém vyjsť zasnežený kopec, nakoľko sa jednalo o auto so zadným pohonom. Teraz sa však nemusí báť naozaj ničoho. Dostane sa kam len bude chcieť.

Olssonov Mercedes G500 4×4² dostal meno Lord Hans po jeho bratovi, ktorý miluje prieskumy v divočine. K tomu je toto monštrum akoby stvorené. A to nehovoríme o tom, že tento model nie je ani zďaleka v sériovom stave. Má modifikovanú karosériu, ktorá je odetá do charakteristického maskáčového laku s karbónovými doplnkami. Predok tvorí masívny ochranný rám doplnený o navijak a doplnkové svetlomety. Svetelná rampa sa nachádza aj na streche, kde jej sekundujú aj rezervné pneumatiky.

Lord Hans sa môže pýšiť aj karbónovým výfukovým potrubím vedeným dohora, takže ho nejaká rieka len tak nezastaví. Pohľad do interiéru vozidla je zatiaľ akýmsi tabu, nakoľko je viac-menej v sériovom stave.

Ak by ste si mysleli, že podvozok nepotreboval úpravy- mýlite sa. Hlavným dôvodom bolo vylepšenie pohonného agregátu a s ním spojené nároky na ostatok auta. Pod kapotou tak pracuje osemvalec, ktorý má v základe 422 koní a 610 N.m. Jon Olsson ho trošku vyšperkoval a dnes má výkon 800 koní, čo je takmer dvojnásobok sériovej hodnoty. Presné číslo výkonu však ani on sám nevie, nakoľko jeho veličenstvo Lord Hans ešte nebol zmeraný. To však príde na radu až vtedy, keď budú všetky úpravy hotové.

Môžeme teda očakávať, že s týmto brutálnym off-roadom sa v blízkej dobe ešte stretneme. K dispozícií sú zatiaľ len fotky a video z testu, ktorý sa konal v Holandsku. Práve v tejto krajine sídli spoločnosť Absolute Motoros, ktorá má na svojom tričku tento počin. Táto istá spoločnosť Olssonovi upravovala aj jeho predchádzajúci Wraith.

MY NEW 800 HP G500 4x4 TESTED TO THE LIMIT! | VLOG² 107

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPiloti formula 1 budú zavretí v klietkach – HALO
Nasledujúci článokLamborghini Urus – SUV traste sa!