Domov Lifestyle Plameňomet ako rozmrazovač? Toto sú najbizarnejšie tipy ako rozmraziť čelné sklo.

Plameňomet ako rozmrazovač? Toto sú najbizarnejšie tipy ako rozmraziť čelné sklo.

Človek ako taký je vynaliezavým tvorom. Vynašiel koleso, poslal ľudí do vesmíru. Aké triky sa však vedia použiť na oškrabanie čelného skla v zime?

Zima je obdobím, kedy nás takmer každé ráno prekvapí námraza na čelnom skle. Tí šoféri, ktorých autá majú vyhrievané čelné sklo majú podstatnú výhodu a nemusia riešiť problémy „bežných“ smrteľníkov. Zoškrabovanie námrazy zo skla nie je ničím príjemným, najmä ak sa ponáhľate. Ako však správne rozmraziť sklo bez pomoci škrabky? Prinášame vám zopár jednoduchých, no aj bizarných tipov.

Azda najjednoduchším tipom je použitie teplej vody. Nie vriacej ale teplej. Vriaca voda by mohla dopomôcť k puknutiu čelného na základe tepelného šoku. Teplú vodu rozoznáte tak, že vás nebude páliť na rukách a ľad jednoducho povolí. Okrem teplej vody môžete použiť aj slanú vodu. Tá sa odporúča použiť, keď je vonku menej než -10°C. Stačí pridať čajovú lyžičku soli a zmes potom vylejte na sklo a použite stierače.

Tak ako soľ, funguje aj nemrznúca zmes. Odporúča sa pomer teplej vody a nemrznúcej zmesi v pomere 5:2. Na rýchle rozmrazenie môžete použiť aj vodu s octom v pomere 3:1. Tu je najideálnejšie si pripraviť takúto zmes do nádoby so sprejom, keď ju nastriekate na sklo, zbavíte sa pohotovo ľadu a námrazy.

Môže sa to zdať pre nás Slovákov ako kruté riešenie, no ďalším osvedčeným receptom je zmiešanie vody s čistým liehom. Pomer 1:2 problém s námrazou v okamihu vyrieši. Predísť odmrazovaniu okien vieme taktiež aj prevenciou. Najfunkčnejším riešením je zakrytie čelného skla, či už dekou, fóliu alebo niečím pevným. Ráno sa tak vyhnete zbytočným nervom a ušetríte veľa času.

Sociálnou sieťou facebook sa však šíri virálne video s rôznymi „lifehackmi“. Pozrime sa aj na tieto.

Ako sme spomenuli vyššie stačí dať aj teplú vodu do termosky a pomaličky ju vylievať na čelné sklo. Výsledok sa dostaví okamžite. Užitočnou radou je aj danie teplej vody do sáčku a prechádzať ním po skle. Pokiaľ ste fajnšmeker, zoberte hadicu od vysávača, pripevnite ju na koncovku výfuku a teplý vzduch tak môžete nanášať na čelné sklo. Pomáha to? Nuž je to naozaj zdĺhavé riešenie ale či je naozaj účinné sa dozviete v bizarnom videu.

Posledným a azda najšialenejším spôsobom je namontovanie plameňometu. Treba spraviť určité zásahy do vozidla, aby bolo všetko funkčné, veď nebudeme viac o tom písať, pozrite sa na video….

https://www.facebook.com/watch/?v=2048822175298445&ref=sharing

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJfacebook.com
Predchádzajúci článokToto sú automobilky o ktorých ste (zrejme) nikdy nepočuli.
Nasledujúci článok6 kolies a výkon 600 koní. To je extravagantný model Panther 6