Domov Lifestyle Ford GT Holman Moody Heritage Edition ako pocta víťazstva v Le Mans...

Ford GT Holman Moody Heritage Edition ako pocta víťazstva v Le Mans ´66

Prelomový výsledok značky Ford oslavuje model s označením Ford GT Holman Moody Heritage Edition. Fordu sa podarilo poraziť Ferrari a obsadiť prvé tri miesta na pretekoch 24 hodín Le Mans v roku 1966. Limitovaná edícia je poctou tomuto obrovskému úspechu.

Ford GT Holman Moody Heritage Edition dostal svoje meno podľa tímu, ktorý prihlásil na Le Mans niekoľko kusov Fordu GT40 spolu so Shelby American. Vozidlo číslo 5 Holman & Moody’s skončilo na treťom mieste. Dosiahlo tak pódiové umiestnenie za dvomi vozidlami Shelbyho tímu.  Zlatá a červená farba tak tvorí základ pre toto špeciálne vydanie modelu GT.

Víťazná zlatá

Tento špeciálny kúsok má tiež niektoré prvky, ktoré jazdci Ronnie Bucknum a Dick Hutcherson nedostali na svojom pretekárskom špeciále v 60. rokoch. V rámci exteriéru sem patria odhalené lesklé čierne detaily na 20-palcových kolesách, prednom splitteri, prahoch, spätných zrkadlách, zadnom difúzore a na lamelách, ktoré lemujú zadné okno.

Keď sa presunieme dnu do kokpitu, uvidíme ešte viac odhalených uhlíkových vlákien na vnútorných prahoch a stredových konzolách. Pekným detailom je aj vyobrazenie súťažného čísla 5 na výplniach dverí. Sedadlá z uhlíkových vlákien potiahli Alcantarou zlatým prešívaním. Alcantara inak tvorí podstatnú časť interiéru. Ak chceme pokračovať v zlatistej tématike, mnoho ovládacích prvkov interiéru aj páčky pod volantom sa nesú v zlatom nádychu.

Pod kapotou klasika

Mechanicky ide o identický model v porovnaní so štandardným GT. To znamená, že je poháňaný 3,5-litrovým motorom V6 s dvojitým turbodúchadlom a výkonom 651 koní. Tento motor poháňa zadné kolesá prostredníctvom sedemstupňovej dvojspojkovej prevodovky. Rovnako motor aj prevodovka našli svoje uloženie v priestore z uhlíkových vlákien. Tieto špecialitky vyrába odborník na motoršport Multimatic v Kanade.

Ford (zatiaľ) nezverejnil cenu Holman Moody Heritage Edition, ani nevieme, či príde prípadne ďalšia z limitovaných edícii. Počet kusov tohto modelu zostáva tiež pod rúškom tajomstva. Väčšina áut v limitovanej sérii bola obmedzená na 50 kusov, uvidíme, či to bude prípad aj tejto limitky. Napríklad edíciu ’66 Heritage Edition z roku 2017, po vzore víťazného auta č. 2, obmedzili len na 27 kusov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokRaritná zvolávačka od Bugatti – jedno jediné auto, kvôli jednému šróbu
Nasledujúci článokAlpina XB7 prešla modernizáciou. Ponúkne viac výkonu a extravagantný vzhľad

1 COMMENT

Comments are closed.