Domov Lifestyle Alpina XB7 prešla modernizáciou. Ponúkne viac výkonu a extravagantný vzhľad

Alpina XB7 prešla modernizáciou. Ponúkne viac výkonu a extravagantný vzhľad

Okrem klasickej X7 sme dostali aj extra porciu v podobe modernizovanej Alpiny XB7. Názor na upgrade si spravte sami.

Modernizované BMW X7 sa nám iba pred pár dňami predstavilo v modernizovanej verzii a Alpina, ako dvorný úpravca tejto bavorskej automobilky nezaháľa a do sveta púšťa svoj modernizovaný výtvor. To, že Alpina predstavila svoj počin naozaj v tesnom závese za samotnou automobilkou iba hovorí o tom, aké prepojenia sú medzi BMW a samotnou Alpinou. BMW však Alpinu tento rok kúpilo. No pokiaľ sa ohliadneme do minulých časov, tak sériové autá spolu s upravenými boli vytvárané takmer súbežne.

BMW X7 v rámci svojho faceliftu dostala oddelené LED svetlomety, nové dizajnová a technologické vylepšenia ako zvnútra vozidla, tak aj zvonka a do motorovej palety taktiež došli nové motory so 48V mild-hybridnou technológiou. Alpina však tieto príjemné proporcie dokázala pretaviť do lepšej nôty.

Osemvalec S68 s objemom 4,4-litra dokázal úpravca vyladiť na 457 kW / 621 koní s maximálnym krútiacim momentom 800 Nm. Plný rozsah výkonu máte už od 2.000 ot./min. Lepšie reakcie na plynový pedál sú dosiahnuté zlepšeným výfukovým potrubím, dvojkomorovým turbodúchadlom a novým 48V štartér-generátorom v uhladenej, dobre známej 8-stupňovej prevodovke ZF 8HP80.

Chýbať samozrejme nemôže ani pohon všetkých štyroch kolies xDrive s elektornicky riadeným zadným diferenciálom. Na oboch nápravách budeme môcť nájsť vzduchové odpruženie, ktoré dokáže meniť svetlú výšku v závislosti od povrchu, respektíve v rozsahu štyroch centimetrov. Najvyššiu rýchlosť 250 km/h+ (elektronicky obmedzenú) vozidlo dosiahne pochopiteľne pri najnižšom položení. Pre lepšiu aerodynamiku a jazdné vlastnosti boli zmenené zavesenia, aktívne stabilizátory, taktiež bola zmenená geometria vozidla.

Upravené boli aj zadné nápravy spolu s výstuhou karosérie a zadné kolesá sa od teraz budú môcť natáčať v uhle 2,3°. Nová Alpina XB7 bude štandardne postavená na 21“ kolesách, ale k dispozícií budú aj 23“ kolesá. Z pokoja na 100 km/h sa dostanete v priebehu 4,2 sekundy. Prvé Alpiny XB7 sa k svojim zákazníkom dostanú už v tomto roku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJbmwblog.com
Predchádzajúci článokFord GT Holman Moody Heritage Edition ako pocta víťazstva v Le Mans ´66
Nasledujúci článokObchvat Košíc je realitou. NDS oznámila spustenie výstavby aj termín dokončenia…