Domov Lifestyle Bentley Heritage reinkarnuje model T. Hotový má byť v budúcom roku

Bentley Heritage reinkarnuje model T. Hotový má byť v budúcom roku

Bentley a ich automobily sú dlhoročne známe svojím jedinečným štýlom a osobnosťou. Poznáte však divíziu Bentley Heritage?

Bentley Heritage je divízia automobilky, ktorá ma na starosť znovuzrodenie legiend a vozidiel o ktoré roky nikto nezakopol. Podobný prípad nastal pri úplne prvom vyrobenom Bentley model T. Limuzína prvý krát zišla z linky v roku 1965. Renovácia sa začala v roku 2016. Samotný proces bol však pozastavený pre rozšírenie produktovej škály automobilky a elektrifikácii jednotlivých aktuálne vyrábaných vozidiel.

Spomínaná divízia Heritage má v pláne Bentley model T dokončiť v roku 2023 po 18 mesačnom reštaurovaní. Vďaka tejto práci tak bude vozidlo zaradené do rozširujúcej sa kolekcie vlastných automobilov značky na podchytenie a hlavne zachytenie histórie aristokratickej značky Bentley.

Prvý kus rady

Samotný proces reštaurovania začal už pred šiestimi rokmi skupinou učňov, ktorí pracovali na odstránení obloženia a karosériu upravovali do bielej farby. Na poskytnutých snímkach však môžeme vidieť, že aj keď sa spravilo množstvo práce, kopa práce reštaurátorov ešte len čaká. Na prečalúnenie sa chystá kompletne celý interiér vozidla.

Číslo podvozku daného kusu je SBH1001 a je jedným z 1.868 exemplárov, ktoré kedy jazdili na našich cestách. Model T bol vyrobený ako štvordverový sedan ale aj ako dvojdverový kabriolet. O auto sa postupom času samozrejme nikto nestaral a tak sa ho Bentley rozhodlo priviezť znova k životu.

Pod kapotou tohto výnimočného stroja sa nachádza 6,2-litrový osemvalec s výkonom 167 kW / 225 koní. Maximálka je 185 km/h a zrýchlenie z nuly na sto v priebehu 10,9 sekundy. Takéto hodnoty sa dnes málokde vidia a dnes by si ho podala na šprinte aj Seat Alhambra. Pri takomto type vozidla však nejde o to aké je zrýchlenie, ale aký je pocit z jazdy v tomto aute. V roku 1969 bol tento motor prekopaný a objem navýšený na 6,8-litra. To sa však netýkalo tohto aktuálne auta.

Prvá séria T bola dokončená 28.septembra 1965. Proces reinkarnácie započal v roku 2016. Bentley do auta vráža veľa lásky a my dúfame, že sa im to do roku 2023 podarí pripraviť, ako sľúbili.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautoevolution.com
Predchádzajúci článokLexus RZ 450e – zbláznili sa? Naozaj má takýto volant?!
Nasledujúci článokAudi urbansphere concept: umožní vám meditovať aj preniknúť do virtuálneho sveta (veľká fotogaléria + video)