Domov Lifestyle Na Slovensku vzniká najväčšie múzeum áut v strednej Európe. Nájdete tam naozajstné...

Na Slovensku vzniká najväčšie múzeum áut v strednej Európe. Nájdete tam naozajstné skvosty

Double Red múzeum áut

Značka Double Red sa preslávila najmä vďaka oblečeniu. Začínali však v drsnom teréne ako výrobcovia príslušenstva pre offroady. Teraz sa k autám vracajú a vytvárajú najväčšie múzeum áut v strednej Európe. Nájdete ho v Brezne a môžete tam vidieť naozaj skvosty.

Ako samotná spoločnosť Double Red na svojom webe uvádza, začínali ako malá firma s obrovskými ambíciami. V roku 2010 ako veľkí fanúšikovia offroadu začali vyrábať príslušenstvo pre tieto autá, od podvozkov, cez navijaky až po sedadlá. Podľa vlastných slov priniesli štýl do každého auta. Neskôr presedlali do sveta módy a začali vyrábať oblečenie. K motoršportu mali však stále blízko prostredníctvom spoluprác, a teraz majú k autám ešte bližšie. Pod svojou značkou otvárajú najväčšie múzeum áut v strednej Európe.

Double Red múzeum áut
Európsky unikát.

Majiteľ Double Red Car Museum, Marcel Kolenička prezradil, že v roku 2014 kúpili obrovskú budovu, ktorá bola prakticky v žalostnom stave, a ešte presne nevedeli, ako ju využijú. Ozvala sa však stará láska k autám tak sa rozhodli pre múzeum. Nakoľko sa jedná o ambicióznu spoločnosť, rovno myslia vo veľkom a tak v Brezne vzniká najväčšie automobilové múzeum v strednej Európe. Celkovo múzeum pojme až 74 exponátov, ktoré sa medzi podlažiami prepravujú externým výťahom. Momentálne sa v múzeu nachádza 60 áut rôznych značiek s rokmi výroby od 60. do 90. rokov. Double Red zvolili aj zaujímavý spôsob získavania exemplárov do výstavy.

Double Red múzeum áut
Autá si požičiavajú.

Po rozhodnutí, že zrealizujú najväčšie múzeum áut v strednej Európe, začali oslovovať majiteľov rôznych štvorkolesových skvostov, či by nemali záujem svojich miláčikov u nich v novom múzeu vystaviť. Po nazbieraní dostatočného množstva áut doplnili zoznam ešte o svoje vlastné autá a zbierka bola hotová. Momentálne sa v nej nachádza 60 výnimočných áut a toto číslo môže narásť až na maximálnu kapacitu 74 zaujímavých automobilov 20. storočia. Za  zmienku stojí napríklad upravený Chevrolet Corvette C3 z roku 1970. Toto auto má najväčší objem s pomedzi všetkých vystavených exemplárov a to až 8,2 litra. Na exkluzivite získava svojou jedinečnou úpravou, kedy vďaka krátkodobému zvyšovaniu výkonu pomocou nitroglycerínu dokáže akcelerovať z 0 na 100 km/h za neuveriteľné 3 sekundy. Autami to nekončí, návštevníci okrem unikátnej zbierky, nájdu v budove aj hotel, tematickú reštauráciu, kaviareň či dokonca aj bazén na streche. Veríme, že týmto sa zvýši povedomie o Slovensku a začne sem prúdiť viac turistov.

Double Red múzeum áut

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.9 / 5. Počet hodnotení 19

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJCas.sk
Predchádzajúci článokAlpine A110 sa predstavuje v limitovanej verzii ako pocta rallye úspechu
Nasledujúci článokNa Slovensku sa natáča nový diel The Grand Tour.