Domov Lifestyle Neviete čo cez víkend? Prídite sa pozrieť na Veľkú cenu Slovenska na...

Neviete čo cez víkend? Prídite sa pozrieť na Veľkú cenu Slovenska na Slovakia ring

Už tento víkend sa koná v Orechovej Potôni na Slovakia Ringu trinásty ročník najväčšieho motoršportového sviatku u nás. Na VC Slovenska s bohatým programom sa ukáže historicky najväčší počet áut.

Slovakia Ring netreba nikomu predstavovať. V skratke sa jedná o jediný slovenský okruh s licenciou FIA 2. stupňa. Jeho celková dĺžka je 5922 metrov a tak ho môžeme zaradiť medzi tie najdlhšie okruhy v Európe. Okrem samotného okruhu sa tu nachádza aj off-road aréna. Na svoje si prídu aj tí najmenší, nakoľko hneď vedľa ringu sa nachádza Malkia park s množstvom zvierat. Za zmienku stoja určíte aj vojenské múzeum, centrum bezpečnej jazdy, hotel Ring***, alebo národné motokárové centrum. Už tento víkend bude náš Slovakia Ring hostiť naše najväčšie motoršportové podujatie, VC Slovenska, s rekordným množstvom zúčastnených áut.

VC Slovenska
Čo všetko môžeme vidieť?

Na trinástom ročníku OMV MaxxMotion Veľkej ceny Slovenska uvidíme preteky hneď z niekoľkých šampionátov. Samozrejmosťou je šampionát Slovenska, ku ktorému sa pridá šampionát Česka, Maďarska, Slovinska, Chorvátska, Srbska, Rakúska a Poľska. Ďalej uvidíme Stredoeurópsku trofej FIA CEZ v šprintoch a vytrvalosti, pohárové seriály Abarth, Twingo, Swift Cup a pravdepodobne najväčším lákadlom sú seriály cestovných vozov TCR. Toto všetko uvidíme v nabitom programe behom nadchádzajúceho víkendu VC Slovenska. Dokopy uvidíme až 245 áut zmeriavať si sily na našom Slovakia Ringu v Orechovej Potôni.

VC Slovenska
Najväčšie skvosty.

Z pomedzi najväčších lákadiel na samotnej trati počas VC Slovenska treba vyzdvihnúť prototyp Mira Konôpku a jeho tímu ARC Bratislava z vytrvalostných pretekov 24h Le Mans. Na trati sa objaví aj ďalší prototyp vo farbách ARC, tento krát však z kategórie LMP3, v rukách syna, Mateja Konôpku. Ďalším obrovským lákadlom pre fanúšikov slovenského motoršportu je Maťo Homola, ktorý sa pred domácim publikom predstaví po desiatich rokoch. Ukáže sa v rámci seriálu TCR Eastern Europe a sadne si za volant svojho Hyundai Elantra N TCR. Pri menovaní ďalších áut, ktoré si nemôžete nechať ujsť by sme tu mohli byť do rána. Samotný bohatý program VC Slovenska je doplnený o taktiež bohatý sprievodný program, napríklad spanilá jazda Joža Ráža na legendárnej Rabake, a počas celého víkendu budú otvorené aj všetky ostatné časti Slovakia Ringu, takže nudiť sa určite nebudete. Nenechajte si ujsť najväčší motoršportový sviatok na našom Slovakia Ringu. Pretekársky víkend VC Slovenska štartuje už tento piatok, 19. augusta.

VC Slovenska

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS
Predchádzajúci článokAristokracia v priamom prenose: Rolls-Royce Cullinan od Carlex Design
Nasledujúci článokRusko ide s dobou. Predstavujú svoj prvý elektromobil