Domov Lifestyle Aristokracia v priamom prenose: Rolls-Royce Cullinan od Carlex Design

Aristokracia v priamom prenose: Rolls-Royce Cullinan od Carlex Design

Keď sa niekomu niečo máli, vždy sa vie posunúť všetko o úroveň vyššie. Dôkazom je aj novinka z dielne Carlex v podaní Rolls-Royce Cullinan.

Jachty a drevené podlahy sú výsadou máloktorej automobilky. Drevodekory s otáčacími hodinkami sú hlavnými prvkami prevažne čisto aristokratickej automobilky Rolls-Royce. Obloženie zadnej lavice zo šľachteného dreva sa stalo doslova symbolom tejto automobilky. Ak zoberieme do úvahy aj také počiny akými boli karosérie boat-tail, tak vieme jednoznačne, ktorá hodina bije.

Carlex Design je poľský úpravca, ktorý sa zameriava takmer na všetky typy vozidiel, bez určenia primárnej značky. Carlex sa preslávil prevažne tým, že už pred dvoma rokmi prezentoval Land Rover Defender Yachting Edition, ktorý slúžil prevažne bohatým ľudom, ktorí sa chceli odlíšiť a nechať za seba pracovať svoju „jachtovú prítomnosť“. Defender bol unikátom v ponuke, nakoľko ponúkal rozsiahle drevené dekory v celom vozidle. Teraz sa latka posunula znova vyššie. A to do kruhov naozaj bohatých ľudí. Carlex predstavil svoj počin pre Rolls-Royce Cullinan.

Toto SUV sme mali možnosť vyskúšať aj my, takže vieme, čoho je aj v základe schopné. Na prvý pohľad zaujme strieborným lakovaním s brúseným efektom, ktorý prechádza cez oba nárazníky. Lakovanie je doplnené o čierne lakovanie kapoty, masívnej masky a strechy. Čerešničkou na torte sú obrovské 22“ kolesá. Tie pochádzajú priamo z dielne Carlex Design.

Jachtárske nadšenie je aj v interiéri vozidla. Čalúnenie najlepšou hnedou kožou nesmie chýbať. Krásnym detailom je grafika kompasu na lakťovej opierke. Palubná doska je znova raz z brúseného hliníka a dvere sa nesú v znamení leštených liniek na svetlom podklade. Rovnakým motívom hrá aj stred sedadiel. To, že sa nachádzate v lodi na kolesách potvrdzuje komfort sedadiel a multimédiá pre vzadu sediacich pasažierov.

Carlex Design je prevažne o vizuálnych úpravách a teda do motorickej časti nezasahujú. Pod kapotou sa nachádza dvanásť valcový motor s objemom 6,75 litra a dvojitým preplňovaním. Maximálny výkon sústavy je 420 kW a 850 NM krútiaceho momentu. Cena vyobrazeného modelu žiaľ nie je známa, pokiaľ by však bol záujem, treba sa nakontaktovať priamo na Carlex Design.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcarlexdesign.com
Predchádzajúci článok12-valec a žiadna strecha. Aston Martin DBR22 je oslavou 10. výročia divízie Q
Nasledujúci článokNeviete čo cez víkend? Prídite sa pozrieť na Veľkú cenu Slovenska na Slovakia ring