Domov Lifestyle Vzácny Nissan GT-R50 od Italdesign s poradovým číslom 11 je na predaj

Vzácny Nissan GT-R50 od Italdesign s poradovým číslom 11 je na predaj

Nissan GT-R50 bol oslavou spolupráce so štúdiom Italdesign. Záujem o takéto vozidlo bol enormný a vznikla tak limitovaná edícia. Jeden kus je teraz na predaj.

Koncept Nissan GT-R50 sa vôbec prvý raz predstavil v roku 2018. Ihneď na to začal byť dopyt po tomto vozidle veľký a automobilka sa rozhodla vyrobiť jedinečnú, päťdesiatkusovú edíciu. Automobil stojí na základoch špičkového Nissanu GT-R Nismo. Po prerábke od Italdesign však ani nemôžeme hovoriť o tom, že ide o verziu Nismo.

Vyrobené ručne

Kapota vozidla bola znížená o 54 milimetrov, motor VR36DETT doplnený o turbodúchadlá bol nahradený  motorom VR38DETT z modelu GT3 a maximálny výkon je 530 kW / 720 koní. Prerábkou prešlo kompletne celé hnacie ústrojenstvo a podvozok. Hotové automobily sa k svojim majiteľom dostávali postupne až od roku 2021 a veľmi pomaly, pretože všetky vozidlá boli ručne stavané v štúdiu Italdesign a nakoniec ich doteraz vzniklo iba 19. Exemplár s plaketou č. 11 je aktuálne na predaj.

Vozidlo vystavené v kanadskom Legendary Motorcar Company má minimum kilometrov. Karoséria je lakovaná príplatkovou metalickou farbou Liquid Silver, ktorá bola za príplatok 25.000 €. Strieborný lak je doplnený o červené akcenty. Na zadnej časti sa nachádza hydraulicky nastaviteľné prítlačné krídlo, ktoré bolo taktiež za príplatok 35.000 €. Interiér vozidla je odetý do dvoch druhov karbónu a čalúnenie je v prevedení čierna koža a Alcantara.

Koľko stojí exkluzivita?

Cena, za ktorú sa model s poradovým číslom 11 predáva, žiaľ predajca neuvádza. Pokiaľ túžite poznať cenu tohto vozidla, je potrebné kontaktovať predajcu Legendary Motorcar Company. Ak sa však ohliadneme do minulosti, tak pri zverejnení bolo avizované, že suma bude začínať na 990.000 € bez DPH. Tu sa teda naskytá otázka, či má majiteľ vozidla v pláne na vozidle zarobiť (čo zrejme áno, keďže ide o takúto exkluzivitu), alebo len nebyť tak veľmi v strate. Nami odhadovaná cena predaja by mohla byť niekde v rozmedzí 1,2 až 1,8 milióna eur. Úplne nové GT-R by sa malo dostať do predaja v roku 2024 a pravdepodobne bude využívať hybridný pohon.

POZRITE SI NAŠE NAJNOVŠIE VIDEO:

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hodnotení 10

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJlegendarymotorcar.com
Predchádzajúci článokTeplu a poteniu dávajú zbohom. 97 % autobusov bratislavskej MHD je klimatizovaných
Nasledujúci článokTEST Honda Civic Sport – Našli sme dokonalé auto?