Domov Lifestyle Muž tajne nazhromaždil 230 vzácnych áut, ukrýval ich aj v kostole

Muž tajne nazhromaždil 230 vzácnych áut, ukrýval ich aj v kostole

Rozsiahle zbierky automobilov sú zvyčajne známe a prevádzkujú ich najmä súkromné firmy, múzeá alebo inštitúcie nielen s dostatočným finančným zabezpečením, ale aj adekvátnym personálnym a odborným zázemím. No zbierka, ktorú tvorí 230 rôznych klasických áut, vytvorená jedným človekom, je naozaj unikátna.

Je otázne, či nevinná záľuba v starých autách sa náhodou v tomto prípade nezvrhla priam do posadnutosti. Do podobnej situácie sa dostal aj v holandských automobilových kruhoch doposiaľ neznámy pán Palmen, ktorému sa podarilo dať počas uplynulých štyridsiatich rokov dohromady zbierku 230 vozidiel. Nimi postupne zaplnil dva veľké sklady, jeden bývalý kostol a ešte niekoľko menších budov. Po celú dobu sa mu ju podarilo udržať v tajnosti.

Zdravie bolo proti

Na svetlo automobilového sveta sa povedomie o zbierke dostalo až vďaka spoločnosti Gallery Aaldering. Tá zbierku pána Palmena prevzala, keď sa pre svoj pokročilý vek prestal o vozidlá starať. Spoločnosť ale vo verejnom vyhlásení hovorí, že to nebol človek, ktorý by autá len kupoval a odkladal. Palmen vraj vozidlá kupoval vždy vo veľmi dobrom stave a stanovil si jasný harmonogram, ako ich udržiavať v dobrej technickej kondícii. Z motorov odstránil zapaľovacie sviečky a potom ich v pravidelných intervaloch štartoval, aby boli pripravené fungovať.

zbierka

O zbierke nikto iný nevedel a preto ju doteraz ani nevidel. Ani susedia v priemyselnej zóne netušili, čo je vo vnútri vidieť: „Na tomto mieste sme už asi pätnásť rokov a pravidelne sme sa pýtali majiteľa, či by sme sa nemohli pozrieť dovnútra, ale nikdy nás tam nevpustil.

zbierka

Všetky automobily sa budú dražiť

Z fotografií je evidentné, že v poslednom čase ju zjavne nevídal ani sám majiteľ. Dostala sa preto do stavu, že jednotlivé automobily budú potrebovať zvýšenú mieru starostlivosti. Gallery Aaldering všetky autá rozpredá v prospech rodiny majiteľa a hovorí, že autá sú síce zaprášené, ale inak obvykle v dobrom a pôvodnom stave. Celá zbierka je teraz postupne premiestňovaná do Dordrechtu, kde bude dražená od 19. mája až do 7. júna firmou Classic Car Auctions. Záujemcovia o vozidlá sa na nich môžu prísť pozrieť v sobotu 27. mája, nedeľu 28. mája alebo v pondelok 29. mája medzi 10. a 16. hodinou.

Palmen Barnfind Collection by Gallery Aaldering

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hodnotení 55

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokObyvatelia Myjavy sa musia pripraviť na dopravné obmedzenia
Nasledujúci článokTECH TEST iRobot Roomba j7+, umelá inteligencia u vás doma