Domov Lifestyle Toto sú najlepšie miesta na túru v roku 2023

Toto sú najlepšie miesta na túru v roku 2023

Ak máte dobrodružného ducha a túžite po objavovaní nádherných prírodných scenérií, tu je zoznam niektorých najlepších miest na túru v roku 2023.

Pešia turistika je jednou z najlepších aktivít, ktoré môžete zažiť. Je to zároveň fyzicky náročné a duchovne a duševne upokojujúce. Musíte však vedieť, kam ísť. Nezáleží na tom, ktoré miesto si vyberiete, dôležité je, aby ste si užili prírodu a vychutnali si dobrodružstvo. Nezabudnite sa pripraviť na túru, dodržiavať pravidlá bezpečnosti a vychutnávať si každý okamih s prírodou.

Annapurna Circuit, Nepál

Pre tých, ktorí túžia po horskej turistike, Annapurna Circuit v Nepále je jednou z najkrajších trás na svete. Táto trekingová trasa vás prevedie cez úchvatné doliny, cez prechody vysoko nad hladinou mora a ponúkne nezabudnuteľné pohľady na Annapurna a Dhaulagiri. Ideálny čas na turistiku v Nepále je koniec februára – marec. Ale môžete ísť aj v októbri – začiatkom decembra.

Ako povedal Tony Sloterman, Product Owner/ vlastník produktu vyhľadávača kasínových bonusov: „Ak by ste sa vydali na túru do Nepálu, nemôžete sa jedného dňa rozhodnúť ísť a jednoducho vykročiť. Ak chcete mať ten najlepší zážitok z pešej turistiky, je dôležité si cestu naplánovať múdro – rovnako ako je potrebné skontrolovať najlepšie bonusy pred hraním v konkrétnom kasíne.“ Promo kódy na stávkovanie 2023 sú najjednoduchším riešením pri vašom plánovaní.

Torres del Paine, Čile

Tento národný park v Patagónii je známy svojimi majestátnymi horami, jazerami a ľadovcami. Prejdite sa po ikonickom W-treku a obdivujte scenérie, ktoré vás pohltia do jedinečnej prírody.

Dolomity, Taliansko

Dolomity v Taliansku sú rajom pre horskú turistiku. Svoje oči sa budete opíjať zelenými pastvinami, skalnatými vrchmi a prekrásnymi jazerami. Skúste sa prejsť po slávnom Tre Cime di Lavaredo alebo Via Ferrata, aby ste zažili nezabudnuteľné dobrodružstvo.

Kaukazské hory, Gruzínsko

Tieto hory ponúkajú ohromujúcu prírodnú krásu a bohatú kultúru. Prejdite sa po známom Chalatiťskom chodníku, kde stretnete pohostinných miestnych obyvateľov a budete mať úchvatný výhľad na okolité štíty.

National Parks, USA

USA sú domovom mnohých úchvatných národných parkov. Navštívte Grand Canyon v Arizone, Yosemite v Kalifornii alebo Glacier National Park v Montane, aby ste zažili divokú prírodu, veľkoleposť hôr a úžasné vodopády.

Skotské vysočiny, Veľká Británia

Skotsko je známe svojimi malebnými vysočinami a jazernými krajinami. Prejdite sa po slávnom West Highland Way a objavujte krásu jezera Loch Lomond a vrchu Ben Nevis, najvyššieho vrchu Veľkej Británie.

 

Mont Blanc, Francúzsko / Taliansko / Švajčiarsko

Prejdite sa po Mont Blanc Circuit a obklopte sa nádhernými alpskými výhľadmi. Táto trasa vám umožní prekročiť hranice troch krajín a ponúka nádherné výhľady na najvyšší vrchol Európy.

West Coast Trail, Kanada

Môžete zažiť najlepší alebo najhorší turistický zážitok na slávnom chodníku West Coast Trail v Kanade, v závislosti od toho, či svieti slnko alebo prší. Táto trasa sa nachádza na západnom pobreží ostrova Vancouver a je známa svojou krásou a náročnosťou. Pešia turistika po 75 km dlhej ceste West Coast Trail je na zozname najvážnejších turistov. Majte však na pamäti, že aj pre nich to trvá šesť až osem dní.

Existuje mnoho výhod a dôvodov na túru a tri hlavné sú:

  • Pešia turistika vás posilní
  • Pešia turistika znižuje stres
  • Turistika nás robí celkovo šťastnejšími

Okrem všetkých vyššie spomenutých vecí, turistika zlepšuje kvalitu spánku, čistí myseľ, znižuje depresiu a úzkosť. Je to tiež skvelá outdoorová aktivita s vašimi priateľmi a rodinou.

Nový Multivan T7 VS. Transporter T2 - Už to viac nie je dodávka

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.1 / 5. Počet hodnotení 11

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokInteriér nového Kodiaqu odhalený, dominuje mu obrovský…
Nasledujúci článokRolls-Royce Spectre NAŽIVO: najluxusnejšie elektrické kupé vyzerá spektakulárne