Aktuálna verzia BMW M5 sa na trhu nachádza len krátko, poskytuje ohromný výkon 441 kW / 600 koní, no stále sa nájdu zákazníci, ktorým je to málo. Práve pre nich onedlho dorazí M5 Competition.

Cena novej M5 modelovej generácie F90 aktuálne stojí 117 900€, no cena sa môže vyšplhať samozrejme aj vyššie podľa prianí zákazníka. Táto cenovka bola stanovená začiatkom septembra roku 2017, no v Mníchove sa už pilne pracuje na jej posilnenej verzii. Ako už pri BMW býva zvykom, bude niesť meno M5 Competition a prinesie posilnený motor a vylepšenú technológiu.

Posilnený osemvalec bude hlavnou špecialitkou pripravovanej novinky. Podľa odhalených informácií na webe bmwblog.com bude 4,4-litrová V8 s dvojicou turbodmýchadiel činiť výkon nie pôvodných 441 kW / 600 koní ale 460 kW / 625 koní. Spolu s tým samozrejme vzrastie aj krútiaci moment zo 750 na 800 N.m.

Vďaka týmto parametrom sa tak M5-ke podarí prekonať konkurenčný Mercedes-AMG E 63 S 4Matic +, nakoľko jeho 4,0-litrový osemvalec twin-turbo je naladený na výkon 450 kW. Krútiaci moment u tejto trojcípej špeciality je však stále vyšší – 850 N.m.

S vyšším výkonom prichádzajú aj lepšie parametre. M5 Competition z pokoja na 100 km/h vystrelí v priebehu 3,3 sekundy, čo je o desatinu rýchlejšie, než u vychádzajúceho modelu. Na hranici 200 km/h bude novinka v priebehu 10,8 sekundy. Informácie ohľadom maximálnej rýchlosti zatiaľ nie sú k dispozícií, no mala by sa pohybovať okolo 305 km/h. Práve takejto rýchlosti dosahuje M5 s balíkom M Driver’s, ktorý najvyššiu rýchlosť posúva z elektricky obmedzených 250 km/h.

Okrem posilneného motora novinka počíta aj so športovým výfukom, ktorý na počudovanie nebude celý z titanu na úkor ušetrenia váhy. Ponúkne však hlasnejší zvuk než u štandardnej M5. Upravený bude taktiež aj podvozok, ktorý bude viac pritlačený k zemi a tvrdší. Naopak, karbon-keramických bŕzd sa automobil nedočká, teda aspoň nie v základe.

Prvotné informácie naznačujú aj vzhľad novinky. Ten sa bude niesť v znamení čiernych ľadviniek a ďalších detailov ako napríklad kolies Y-Spoke 789M. Chýbať nebude ani karbónový kryt motora.

Na oficiálne informácie však nebudeme musieť čakať dlho, nakoľko novinka by sa mala podľa portálu Bimmer Post predstaviť už budúci utorok 8.5. Výroba M5 Competition by mala začať už v júly tohto roka a prvé vozidlá by sa k dílerom automobilky mali dostať v septembri.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJbmwblog.com
Predchádzajúci článokFeel The View – inteligentné okno pre nevidiacich od Fordu
Nasledujúci článokBMW radu 6 GT dostalo základnú verziu so štvorvalcom.