Domov News Funky Cat mení názov na ORA 03, za málo peňazí ponúka veľa...

Funky Cat mení názov na ORA 03, za málo peňazí ponúka veľa muziky

Foto: ORA

Pamätáte si ešte na auto s názvom Funky Cat? Dnes už model ORA 03 bol predtým známy ako Funky Cat, ale spoločnosť Great Wall Motors (GWM) ho rýchlo premenovala po tom, čo videla, že Funky Cat sa ako názov príliš neuchytil.

Bez ohľadu na to, ako sa ORA 03 volá, tento čínsky model zaznamenal presvedčivý vstup do sektora plne elektrických malých vozidiel. Vďaka prijateľne nastaveným cenovkám priamo od GWM žne úspechy napríklad vo Veľkej Británii. Ktovie, či a kedy sa ho dočkáme aj na našom trhu.

Foto: AutoExpress
Lacné financovanie, slušný dojazd

Opätovným uvedením edícií „First Edition“ a „First Edition+“ tentokrát však pod názvami Pure+ a Pro+, GWM sprístupňuje model ORA 03 vo Veľkej Británii za niečo viac ako 260 eur mesačne. Avšak nejde to bez akontácie, ktorá sa pohybuje na úrovni tesne pod 10 tisíc eur. Následne platia majitelia spomínané mesačné čiastky ďalšie 2 roky. Nie zlé, čo poviete? Čínska automobilka tiež ponúka nulové navýšenie a zaujímavé odmeňovacie programy. Uvidíme, či s niečím takýmto príde nejaká automobilka aj u nás.

GWM ORA 03 v podobe Pure+ prichádza s 48 kWh batériou na elektrický dojazd 320 kilometrov. Tento model ponúkne výkon 169 koní a krútiaci moment 250 Nm. To pomôže modelu ORA 03 zrýchliť z 0 na 100 km/h za 8,3 sekundy. Stupeň výbavy s názvom Pure+ je nabitý položkami, vrátane adaptívneho tempomatu, 360-stupňovej kamery, asistenta otáčania, asistenta udržiavania v jazdnom pruhu, bezkľúčového vstupu a dvoch 10,25-palcových obrazoviek na prístrojovej doske.

ORA 03
Foto: ORA
Za viac peňazí viac muziky

Ak si priplatíte za výbavu Pro+, získate väčšiu 63 kWh batériu na dojazd až 420 kilometrov. Pro+ má štandardne aj metalický lak spolu s panoramatickou strechou, automatickým parkovacím a cúvacím asistentom, elektrickým vekom batožinového priestoru s ovládaním gestami a vyhrievanými a ventilovanými sedadlami s masážnou funkciou.

ORA 03 rozhodne prináša jeden z najzaujímavejších dizajnových štýlov vo svete malých elektrických áut. Ak chcete vyčnievať z davu, určite vám pomôžu predné svetlá inšpirované retrom a bláznivé zadné svetlá, ktoré sa spájajú so zadným oknom. Ak teda rozhodne chcete vytŕčať z davu a pritom neutratiť príliš veľa, Funky Cat, teda pardon, ORA 03 sa môže zaradiť vysoko na zoznam možných kandidátov. Otázkou zostáva, či sa jej dočkáme aj na našich cestách.

ORA 03
Foto: ORA

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokFord Kuga prišiel o diesel, plugin pridal na výkone
Nasledujúci článokNajpredávanejším autom Európy je elektromobil. Americký