Domov News AKTUÁLNE: Škoda zverejnila ceny modelov Superb a Kodiaq

AKTUÁLNE: Škoda zverejnila ceny modelov Superb a Kodiaq

Foto: Škoda

Veľké jesenné novinky značky Škoda, nové generácie modelov Superb a Kodiaq, oficiálne prichádzajú na slovenský trh. Pozrime sa na ich prvé ceny.

V cenníku Škody Kodiaq zatiaľ svietia tri motorizácie. Základ je tvorený benzínovým mild-hybridom 1,5 TSI s výkonom 150 koní, pohonom predných kolies a 7-stupňovou automatickou prevodovkou vo výbave Selection za 36.170 eur. Naftový agregát 2,0 TDI vo verzii s výkonom 150 koní a pohonom predných kolies sa ponúka za 38.970 eur. Výkonnejší variant s výkonom 193 koní a pohonom všetkých kolies je ocenený na sumu 42.970 eur. Výbava Selection obsahuje napríklad látkové čalúnenie sedadiel, 17-palcové disky kolies, 7 airbagov, tempomat, zadnú parkovaciu kameru, štyri USB-C porty, trojzónovú automatickú klimatizáciu, 10-palcový virtuálny kokpit, 10,4-palcovú obrazovku multimediálneho systému, audiosystém s 9 reproduktormi či vyhrievanie predných sedadiel.

Škoda Superb
Foto: Škoda
Ceny Superbu

V prípade modelov Superb a Superb Combi doterajšie stupne výbav Active, Ambition, Style a L&K nahradia výbavy Essence, Selection, L&K a Sportline. Škoda Superb Combi s mild-hybridnou motorizáciou 1,5 TSI s výkonom 150 koní vo výbave Selection stojí 38.840 eur a vo výbave L&K 46.190 eur. Naftová jednotka 2,0 TDI s výkonom 150 koní stojí vo výbave Selection 42.240 eur a vo výbave L&K 49.590 eur. Silnejší variant s výkonom 193 koní a pohonom 4×4 stojí 46.840, resp. 54.190 eur. V prípade liftbacku je cena vždy nižšia o 1.500 eur.

Plug-in hybrid 1,5 TSI s výkonom 204 koní príde na trh v máji, najsilnejšia benzínová jednotka 2,0 TSI vo výkonovej konfigurácii 195 kW bude dostupná od apríla. V novembri sa ešte do ponuky dostane aj 2,0 TSI naladený na 150 kW. Platí to aj v prípade modelu Kodiaq.

Oba modely majú v prípade uvádzacej výbavy Selection zahrnutý aj bezplatný servis na 5 rokov/100.000 km.

Foto: Škoda
Na začiatok dve výbavy

Výbava Selection sa môže pochváliť bohatou štandardnou výbavou, pričom mnohé položky medzigeneračne pribudli. Ide napríklad o prvky ako parkovacie senzory vpredu aj vzadu, zadnú parkovaciu kameru, tempomat, elektricky ovládané predné sedadlá s masážnou funkciou a pamäťou, trojzónovú automatickú klimatizáciu, 13-palcový displej infotainment systému, akustické bočné okná vpredu i vzadu alebo množstvo bezpečnostných asistentov (Driver Assist, Turn Assist, Crossroad Assist, Crew Protect Assist, a pod.). Uvádzacia ponuka pridáva k výbave aj Transport paket, ktorý obsahuje elektricky ovládané piate dvere s virtuálnym pedálom, systém KESSY Full pre bezkľúčové odomykanie, zamykanie a štartovanie, osvetlenie vonkajších kľučiek, elektronicky ovládaný kryt batožinového priestoru a 3 siete v batožinovom priestore.

Foto: Škoda

Vrcholná verzia Laurin&Klement pridáva napríklad masážnu funkciu predných sedadiel s 10 vzduchovými vakmi, head-up displej, vyhrievané čelné sklo, osvetlenie vonkajších kľučiek
či zadné opierky hlavy s úpravou pre spanie. Uvádzacím bonusom k tejto výbave je balík asistentov, ktorý obsahuje adaptívny
tempomat, adaptívny asistent jazdy v jazdnom pruhu, inteligentný parkovací asistent či 360-stupňový parkovací systém.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 43

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPo slovenských mestách budeme chodiť 30 km/h aj bez značiek
Nasledujúci článokTOP 3 najlepšie autá pre seniorov