Domov News Faceliftovaná Octavia v základe, vidíte ten rozdiel?

Faceliftovaná Octavia v základe, vidíte ten rozdiel?

Škoda Octavia RS. Foto: Škoda

Nová faceliftovaná verzia modelu Škoda Octavia bola len nedávno odhalená a treba povedať, že priniesla zaujímavé zmeny. Veľa sa hovorilo o zmenenom svetelnom podpise, ktorý mohol pripomínať istý model od jednej nemenovanej bavorskej značky. Ako však vyzerá Octavia v úplne základnej výbave?

Nová Octavia priniesla zaujímavé novinky hlavne dizajnového charakteru. Hlavným poznávacím znakom modernizovanej štvrtej generácie tohto modelu sa stala predná prepracovaná maska a nový svetelný podpis predných svetlometov. Ako to už býva zvykom, automobilky predstavujú svoje novinky v tých najvyšších stupňoch výbavy. Ako ale vyzerá modernizovaná Octavia, ak si nepriplatíte za všetky vychytávky?

Škoda Octavia
Foto: Škoda
Trošku rozdiel

Premiéra modernizovanej Octavia znamenala pre tento model ďalší posun vpred, čo sa týka dizajnu. Auto pôsobí o niečo dospelejšie a vyzretejšie. A práve odhalenie ukázalo Octaviu v tej najkrajšej možnej podobe. Bohatá výbava, krásne disky kolies a hlavne Matrix LED technológia v prípade predných svetiel s upraveným grafickým podpisom. Poďme sa však pozrieť na začiatok ponuky tohto modelu a prejdime si možnosti Octavie v úplnom základe.

Škoda Octavia
Foto: konfigurátor skoda-auto.de

Slovenský konfigurátor zatiaľ neumožňuje vyskladať si vlastnú modernizovanú Octaviu a tak sme nahliadli trošku bližšie na ten nemecký. Tam máte možnosť pozrieť si Octaviu v tom najviac základnom stupni výbavy s názvom Selection. A už na prvý pohľad máte možnosť vidieť podstatné rozdiely v porovnaní s prezentovanou verziou v „plnke“.

Foto: konfigurátor skoda-auto.de
Počkajme si na skutočný dojem

Jednotlivým prvkom výbavy sa asi nemusíme venovať až príliš detailne, keďže sa na každom z trhov môžu líšiť. Pozrime sa však na automobil v porovnaní s uvádzacou a hlavne plne vybavenou Octaviou First Edition. Markantný rozdiel sa nachádza práve v predných svetlometoch, ktoré v základe tvoria iba diódy bez Matrix technológie a štýlového LED podpisu. Octavia si zachováva štyri segmenty v rámci svetiel, ktoré dopĺňa zaujímavá línia v tvare bumerangu.

2024 Škoda Octavia - Napraví chybu predchodcu? - PRVÉ DOJMY

Zaujímavo pôsobí, ako prepracovane vyzerajú LED Matrix svetlomety a aký výrazný rozdiel vidno v realizácii základných svetiel bez Matrix funkcie. Posúdenie necháme na vás, keďže dizajn patrí medzi maximálne subjektívne disciplíny. A treba podotknúť, že obrázky môžu klamať a pohľad naživo častokrát môže priniesť oveľa lepší dojem ako fotka v konfigurátore. No, nechajme sa prekvapiť, čo prinesie faceliftovaná Octavia naživo.

Škoda Octavia
Foto: Škoda

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 31

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokJabĺčko zhnilo. Radikálna zmena projektu Apple iCar po 10 rokoch
Nasledujúci článokMajitelia EV sú nespokojní s nabíjaním, chcú sa vrátiť k ICE