Domov News Ďalší facelift pre IONIQ 5, odolať mu bude ešte náročnejšie

Ďalší facelift pre IONIQ 5, odolať mu bude ešte náročnejšie

Foto: Hyundai

Hyundai IONIQ 5 dostal zásadné inovácie – akumulátor so zvýšenou kapacitou, vystuženú karosériu, ale aj výbavu N-line.

Hyundai IONIQ 5 rozhodne nepatrí k opozeraným modelom, no aj napriek tomu mu automobilka dopriala facelift. Na trhu je od roku 2021 a stále na seba púta pozornosť. Prvý elektromobil značky s inovatívnou 800-voltovou architektúrou prináša množstvo vylepšení, ktoré mu prospeli.

Hyundai IONIQ 5
Foto: Hyundai
Akože športový

Kórejská automobilka len pomerne nedávno predstavila vrcholnú, športovú verziu, Hyundai Ioniq 5 N. Jeho cenovka však veľa ľudí odradila, a tak novo predstavená výbava N-Line padne vhod. V tejto výbave dostal elektromobil výraznejší bodykit, ktorý čerpá inšpiráciu vo vrcholnom modeli. Nové sú špeciálne 20-palcové disky kolies z ľahkých zliatin. V interiéri v tejto výbave dostanete špecifický volant, digitálnu prístrojovú dosku N-Line alebo kovové pedále. Nechýba čierne čalúnenie stropu a špeciálne športovo tvarované sedadlá s kontrastným červeným prešívaním. V prípade základného variantu dostanete nové nárazníky, ktoré celkovo predĺžili auto o 20 milimetrov. Novo navrhnuté disky kolies pomáhajú dynamickejšiemu vzhľadu a pokročilejšej aerodynamike.

Hyundai IONIQ 5
Foto: Hyundai
Väčšia baterka

Najpodstatnejšia zmena pri tomto facelifte je nárast kapacity akumulátora. Automobilka zatiaľ nezverejnila žiadny oficiálny údaj o vyššom dojazde, ale akumulátor s kapacitou 84 kWh namiesto 77,4 kWh tomu nasvedčuje. Modernizovaný elektromobil prišiel taktiež s novým podvozkom. Aktualizované tlmiče minimalizujú prenos vibrácií z vozovky do interiéru. Zvýšená bola aj tuhosť priečneho nosníka v motorom priestore. Nové sú aj výstuhy pri zadnej náprave alebo zdvojená podlaha. Facelift tak po novom ponúka vyššiu torznú tuhosť karosérie a lepšie jazdné vlastnosti. V Hyundai nezabudli ani na bezpečnosť. Vystužená štruktúra karosérie, B-stĺpiky a dvere zvýšili ochranu posádky pri bočných nárazoch. V základnej výbave chráni pasažierov osem airbagov vrátane bočných v druhom rade sedadiel.

Hyundai IONIQ 5
Foto: Hyundai
Bohatší základ

Celkovo je základná výbava o niečo bohatšia. Stredová konzola je po novom osadená fyzickými tlačidlami pre najčastejšie využívané funkcie, ako napríklad vyhrievanie sedadiel, vyhrievanie volantu alebo aktivácie parkovacieho asistenta. Prepracované bolo aj miesto umiestnenia bezdrôtovej nabíjačky telefónu. Tá je teraz umiestnená v hornej časti namiesto spodnej. Modernejší dizajn dostal aj volant, ktorý má navyše vylepšenú ergonómiu pre jednoduchšie ovládanie informačného systému. Bezpečnostné a komfortné funkcie ako volant s detekciou držania venca, alebo asistent pre jazdu v jazdných pruhoch sú teraz samozrejmosťou. Vo výbave sa objavili aj inteligentné predné svetlá, digitálny kľúč verzie 2 alebo diaľkovo ovládané sklápanie druhého radu sedadiel.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Hyundai
Predchádzajúci článokAutomobiloví giganti rozbiehajú sériovú výrobu palivových článkov
Nasledujúci článokEÚ je krok od zavedenia obmedzenia, ktoré vyženie čínske elektromobily