Domov News Slováci, vyťahujte peňaženky. Nová Octavia má štartovacie ceny, prekvapí vás výbavou

Slováci, vyťahujte peňaženky. Nová Octavia má štartovacie ceny, prekvapí vás výbavou

Modernizovaná Škoda Octavia prichádza na Slovensko vo First Edition. Bohatšia výbava za rovnaké ceny je určená špeciálne pre Slovákov.

Najpredávanejší model značky prešiel modernizáciou len nedávno. Škoda Octavia štvrtej generácie po facelifte prichádza na Slovensko s priaznivými cenami a špeciálnou verziou First Edition. V prípade štandardných verzií zostali ceny zachované, za svoje peniaze však dostanete citeľne viac výbavy.

Škoda Octavia
Foto: Škoda
First Edition

Počet exemplárov je značne limitovaný. Po vypredaní spomínanej edície sa paleta špecifikácií rozrastie o kúsky podľa štandardného predajného programu. Štartovacia edícia je zákazníkom dostupná hneď v dvoch motorizáciách.

V tejto výbave dostávate 17-palcové disky kolies Mensa, interiér s látkovým poťahom Loft alebo 8 airbagov už v štandarde. Medzi bezpečnostnými prvkami nechýba asistent udržiavania v jazdnom pruhu, asistent rozjazdu do kopca alebo Front Assist. Nechýbajú predné i zadné LED svetlá a svetelný i dažďový senzor. V interiéri poteší 10-palcový displej infotainmentu s ôsmymi reproduktormi a smartlinkom. Samozrejmosťou sú parkovacie senzory s cúvacou kamerou. Z nekončiaceho zoznamu prvkov výbavy stojí za zmienku ešte predĺžená záruka na 5 rokov/100 000 km. To všetko na vás čaká už za 25 990, respektíve 27 490 eur vo verzii Combi.

Škoda Octavia
Foto: Škoda
Dve motorizácie

Základným motorom v štartovacej edícii je klasický, dobre známy motor 1,5 TSI. Tento benzínový štvorvalec produkuje výkon 85 kW, respektíve 110 konských síl. Štandardne je spriahnutý so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a pohonom prednej nápravy. V prípade záujmu môžete za príplatok siahnuť po 7-stupňovej automatickej prevodovke, alebo silnejšom variante totožného agregátu.

Ten disponuje výkonom 110 kW/150 koní. Dostupný je aj naftový motor pod prednou kapotou. Ide o taktiež o dobre známe pohonné ústrojenstvo 2,0 TDI. Tento motor je dostupný v totožných výkonnostných variantoch, a to s výkonom 85 a 110 kW.

2024 Škoda Octavia - Napraví chybu predchodcu? - PRVÉ DOJMY
Objednávajte, kým sú

First Edition je dostupná len do vypredania. Preto pokiaľ uvažujete o novom aute, teraz je najvyšší čas. Záujemcovia si môžu vyberať prostredníctvom webového konfigurátora alebo u autorizovaných predajcov. Prvé kusy by sa mali k slovenským zákazníkom dostať na prelome druhého a tretieho štvrťroka 2024.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 52

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Škoda
Predchádzajúci článokHyundai i30 má mnoho vylepšení, atmosférický 4-valec ostáva
Nasledujúci článokUkrajinským taxíkom sa na Slovensku už nezveziete, zakázali ich