Domov News Nový Opel Frontera ponúkne pohodlie, priestrannosť a robustnosť

Nový Opel Frontera ponúkne pohodlie, priestrannosť a robustnosť

Foto: Opel

Nástupca modelu Crossland prichádza. Spoločnosť Opel ohlasuje začiatok novej kapitoly v rámci svojej dlhoročnej histórie. Automobilka odhalila prvé fotografie ich nového priestranného SUV modelu so staronovým názvom Frontera. K dispozícii bude ako elektromobil, no v ponuke nájdeme aj hybridné verzie.

Opel Frontera prináša zaujímavé prepojenie robustnosti, priestrannosti, pomerne úsporných pohonných jednotiek a zaujímavých riešení. Tento model by mal zapadnúť do mestského prostredia, kde sa to modelmi SUV a crossover len tak hemží. Nový model ponúkne robustné spracovanie a pomerne odvážny, no zároveň čistý dizajn. Dizajn samotný má podčiarkovať aktuálnu filozofiu značky Opel.

Opel Frontera
Foto: Opel
Minimalizmus v praxi?

Vzpriamená silueta a proporcie prednej časti reprezentujú prepojenie priestrannosti a odvážneho dizajnu. Uprostred prednej masky Opel Vizor nájdeme logo značky Opel. Celá maska odetá do čiernej farby dodáva šmrnc a určuje identitu modelu. Je priamo prepojená na LED predné svetlomety s funkciou automatického prepínania diaľkových svetiel. Pohľad zboku charakterizuje dominantný zadný stĺpik. Ten vizuálne rozdeľuje priestor kabíny. Do očí padnú aj vystúpené podbehy kolies a blatníky. Tie dodávajú autu širší postoj a prepájajú dizajn do jedného celku.

Opel Frontera
Foto: Opel

Prejdime však do interiéru, ktorý by mal nájsť svoju definíciu v praktickosti. Interiér charakterizujú vodorovné línie, ktoré majú za účel opticky rozšíriť priestor pre posádku. Nesmie chýbať ani digitálny kokpit „Pure Panel“, ktorý ponúka dvojicu 10-palcových displejov určených na sledovanie aktuálnych dát jazdy, ale aj na využívanie infotainment systému. Celkový dojem dopĺňa elegantne spracovaný volant. Opel si zakladá na minimalizovaní rozptyľovania vodiča a tak ponúka minimalistické prostredie s minimom rušivých prvkov.

Opel Frontera
Foto: Opel
Pohodlie zaručené patentom

Opel Frontera uspokojí požiadavky zákazníkov, ktorý radi a často využívajú svoje smartfóny, keďže za príplatok ponúkne aj inovatívnu stanicu pre mobilné telefóny. S použitím aplikácie sa premení smartfón na ovládací prvok v rámci infotainment systému. Opel sa snaží vyhovieť aj náročnosti zákazníkov na pohodlie, keďže predné sedadlá majú patentovanú funkciu Intelli-Seat. Podstatou týchto sedadiel je medzera, ktorá znižuje tlak na kostrč a umožní maximálne pohodlie aj počas dlhých jázd po diaľnici.

Foto: Opel

Okrem pohodlia ponúknu sedadlá aj dizajnové prešitie a čalúnenie z plne udržateľných recyklovaných materiálov. Za zmienku stojí aj chladená bezdrôtová nabíjačka, dvojica USV konektorov vpredu a rovnako dvojica aj v druhom rade sedadiel. Interiér ponúkne viacero úložných priestorov na všetky bežne potrebné veci. Cestujúci na druhom rade sedadiel dostanú k dispozícii aj vrecko na smartfón integrované do operadiel predných sedadiel.

Na výkonové parametre si musíme počkať

Nová Frontera ponúkne aj slušný batožinový priestor. V základe je to 460 litrov, po sklopení zadných sedadiel sa objem navýši na slušných 1 600 litrov. Sedadlá možno sklopiť v pomere 60:40. Pod kapotou nového modelu sa ocitnú viaceré pohonné jednotky. K dispozícii bude aj čisto elektrický model, respektíve modely s 48-voltovou hybridnou technológiou. Bližšie technické špecifikácie zatiaľ nepoznáme.

Opel Frontera
Foto: Opel

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Opel
Predchádzajúci článokHlavne nenápadne. Range Rover Sport s balíkom Stealth Pack
Nasledujúci článokAudi S3 s ešte vyšším výkonom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here