Ingolstadtská značka predstavila novú, v poradí už druhú generáciu crossovera Audi Q3. Oproti predchodcovi vyzerá omnoho dospelejšie a do vienka dostal aj zaujímavé technológie.

Prvá generácia sub-kompaktného crossoveru a súčasne po Q7 a Q5 tretieho SUV v portfólii značky, Audi Q3, prišla v roku 2011 a dočkala sa aj vrcholnej verzie s označením RS. Po siedmich rokoch ale nadišiel čas na novú generáciu.Audi predstavilo dnes, 25. júla.

Nové Audi Q3 vyzerá oproti predchádzajúcej generácii vyspelejšie a športovejšie. Môže za to veľk osemuholníková maska Singleframe a veľké bočné prívody vzduchu na prednom nárazníku. Mriežku chladiča rozdeľuje osem vertikálnych pruhov. Charakter Q3 podčiarkujú úzke svetlomety, ktoré sa budú dodávať v troch verziách, no všetky budú vybavené technológiou LED. Vrcholom ponuky budú vyrezávajúce Matrix LED. Zákazníci si novú Q3 budú môcť prispôsobiť presne podľa svojich predstáv. Na výber budú mať kontrastné lakovanie spodnej časti karosérie či balík S-line.

 

Rozmery

Audi Q3 druhej generácie je postavené na modulárnej platfore koncernu Volkswagen Group, ktorú využívajú aj sesterské modely. Na dĺžku meria 4.485 milimetrov, čo je o 97 milimetrov viac ako predchodca. Nová Q3 narástla aj do šírky, a to o 25 milimetrov na 1.856 mm, no na výške stratila s 1.585 milimetrami oproti prvej generácii 5 milimetrov. Väčší je aj rázvor, konkrétne o 77 milimetrov, vďaka čomu dosahuje v druhej generácii 2.680 mm.

Interiér

Audi Q3 bude ďalším modelom z Ingolstadtu s interiérom, v ktorom budú dominovať digitálne displeje. Palubná doska odkazuje na nedávno predstavené nové generácie modelov A8, A7 a A6, ale aj novinku Q8. Dotykový displej infotainmentu MMI a ovládacie prvky klimatizácie, ktoré sa nachádzajú pod ním, sú podľa Audi naklonené smerom k vodičovi o 10 stupňov.

Zaujímavosťou sú posuvné zadné sedadlá, s ktorými je možné pohybovať v rozmedzí 150 milimetrov. Vďaka tomu má objem batožinového priestoru 530675 litrov. V prípade zložených zadných sedadiel je to 1.525 litrov.

 

Technológie

Audi Q3 dostane v základe MMIrádia, ktorého súčasťou je digitálny prístrojový panel virtual cockpit s uhlopriečkou 10,25 palca ovládaný pomocou tlačidiel na volante. O stupeň vyššie bude MMI radio plus, ktoré bude k dispozícii s digitálnym displejom MMI touch s uhlopriečkou 8,8 palca. Na vrchole je MMI navigation plus s uhlopriečkou 10,1 palca. K nej je možné doobjednať virtual cockpit s uhlopriečkou až 12,3 palca. Systém okrem iného poskytne aj hlasové ovládanie s umelou inteligenciou. V rámci príplatkovej výbavy bude okrem iného aj 3D audiosystém Bang andOlufsen skladajúci sa z 15 reproduktorov s celkovým výkonom 680 Wattov. Štandardom bude predkolízny systém Audi pre sense.

Na začiatku produkcie bude možné nové Audi Q3 objednať so štyrmi štvorvalcovými turbomotormi: troma benzínovými a jedným naftovým s výkonom od 110 kW (150 k) po 169 kW (230 k). Tie budú spojené s predným pohonom, alebo pohonom všetkých kolies quattro. Na výber bude 6-stupňová manuálna prevodovka alebo 7-stupňový dvojspojkový S-tronic.

Zdroje: Audi | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAC Schnitzer BMW i8 Roadster – keď chceš viac
Nasledujúci článokAudi oslávi 20. výročie športového modelu TT faceliftom