Len pred pár dňami sme písali o rozšírení rodiny Scout mladoboleslavskej automobilky a dnes si pre nás prichystali ďalšiu novinku, ktorú predstavia na autosalóne v Paríži. Je ním športovejšie ladený Karoq Sportline.

SUV Karoq je na trhu len od minulého roka, no za ten čas si ho obľúbilo mnoho zákazníkov. Škoda sa preto rozhodla záujem zákazníkov ďalej posilniť a prišla s dvomi novými verziami: prvou z nich je terénnejší Karoq Scout, ktorý v základe dostal pohon všetkých kolies, a Karoq Sportline, ktorý má zasa ponúknuť istú úroveň radosti za volantom. Či sa mu to skutočne podarí, je závislé aj od motorizácií. Čo dostane nový Karoq Sportline pod kapotu?

Motorizácie

Samozrejme, takú dôležitú otázku nemôžeme nechať nezodpovedanú. Karoq Sportline ponúkne štyri motory z dielne koncernu VW Group. Navyše dostane Sportline exkluzívne v rámci modelového radu do ponuky dvojlitrový benzínový motor 2,0 TSI, ktorý produkuje výkon 140 kW (190 k),s pohonom všetkých štyroch kolies a prevodovkou DSG. Druhým benzínovým variantom bude 1,5 TSI 110 kW (150 k) s pohonom predných kolies, ktorý sa bude ponúkať ako s manuálnou, tak aj so sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG vo voliteľnej kombinácii s pohonom všetkých štyroch kolies.

Karoq Sportline ponúkne aj dva dieselové agregáty. V podstate ale ide o ten istý motor: 2,0 TDI, ktorý je naladený na dve výkonové verzie. Slabšia, s predným náhonom, dosahuje výkon 110 kW (150 k) je k nej štandardne dodávaná manuálna šesťstupňová prevodovka. Pohon všetkých kolies je pre tento model k dispozícii voliteľne, na želanie aj v kombinácii so sedemstupňovou prevodovkou DSG. Silnejší variant motora má výkon 140 kW (190 k) a bude dodávaný so sedemstupňovou prevodovkou DSG a pohonom všetkých kolies.

Dizajn

Navonok sa Karoq Sportline bude odlišovať dynamickejšími nárazníkmi a exkluzívne dodávanými na čierno lakovanými 18-palcové kolesá z ľahkých zliatin. Voliteľne budú k dispozícii aj 19-palcové kolesá Vega v čiernej metalickej farbe. Do čiernej farby je nalakované aj obloženie spodnej hrany dverí a vzhľad dotvárajú tónované sklá a čierne strešné nosiče.

V interiéri budú dominovať čierne športové sedadlá so striebornými kontrastnými švami, ktoré sú potiahnuté trojvrstvovou tkaninou Thermoflux. V štandardnej výbave nájdete aj multifunkčný športový volant potiahnutý perforovanou čiernou kožou, rovnako so striebornými švami, či pedále z nerezovej ocele. Vo výbave Sportline tiež dostanete čierny strop, čierne obloženie stĺpikov a LED balíček vnútorného osvetlenia.

Výbava

Vo voliteľnej výbave pre Karoq Sportline bude virtuálny kokpit, ktorý oproti bežným verziám ponúkne aj ďalšie, piate usporiadanie displeja: to umožní zobrazenie otáčkomera a aktuálnu rýchlosť uprostred displeja. Nastavenie auta môže vodič ľubovoľne meniť prostredníctvom výberu jazdného profilu, elektronická kontrola stability ESC ponúka dve úrovne nastavenia.

Zdroje: Škoda | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Ford EcoSport: Škaredé káčatko s neuveriteľným podvozkom?!
Nasledujúci článokŠialenstvo na Prístavnom moste zachytené kamerou