Spoločnosť Ares Design potvrdila, že supercar vychádzajúci z Lamborghini Huracán dostane názov Ares Panther a dočká sa produkcie, hoci len veľmi obmedzenej. Vyrobených bude len 21 kusov a prvé modely opustia továreň už v októbri.

Ares Design testuje maskovaný prototyp s názvom Ares Panther na cestách okolo sídla spoločnosti v meste Modena v Taliansku. Spoločnosť tiež oznámila, že základná cena by mala dosiahnuť približne 515 000 €. Čo dostanete za viac ako pol milióna eur oproti „obyčajnému“ Huracánu?

V prvom rade dizajn, ktorý zrejme na ulici len tak nestretnete. Ten je do veľkej miery inšpirovaný legendárnym exotickým talianskym supercarom De Tomaso Pantera, ktorý sa vyrábal od roku 1971 až do roku 1993. Na De Tomaso odkazujú najmä predné sklápacie svetlomety, ktoré všetci milujú, a tak isto dizajn zadnej časti. No okrem toho dostane Ares Panther aj moderné prvky, ako napríklad veľké kolesá či štýlové dvere bez viditeľných kľučiek.

Pod jedinečnou karosériou sa ukrýva technika z Lamborghini Huracán, a teda 5,2-litrový motor vidlicový desaťvalec. V súčasnosti ide o jediný sériovo vyrábaný motor s desiatimi valcami usporiadanými do písmena V. Ares Design potvrdili výkon na úrovni 641 koní – čo predstavuje oproti štandardnému Huracánu nárast o 39 koní – zatiaľ čo krútiaci moment ostal nezmenený. Okrem toho spoločnosť nezverejnila žiadne dynamické údaje.

Spoločnosť Ares Design bude vyrábať modely Panther vo svojej nedávno ohlásenej továrni v talianskej Modene a prvé kusy z nej výjdu už v októbri tohto roka. Vzhľadom na zložitosť výroby a dopyt po exkluzivite od kupujúcich je výroba prísne obmedzená.

Zariadenie v Modene pokryje tiež zvyšok rastúcej ponuky tuningovej spoločnosti Ares, ktorá nedávno začala upravovať Mercedes-Benz triedy G či Bentley Mulsanne. Spoločnosť má okrem toho v pláne vyrobiť 53 kusov upravených Land Rover Defender s V8 pod kapotou. Pomáhať im pritom bude britská spoločnosť JE MotorWorks.

„Naše nové zariadenie v Modene funguje perfektne na rastúcom trhu špeciálnych požiadaviek od nadšencov áut a projekt Panther je prvým z portfólia automobilov – a ďalších prekvapení – ktoré predstavíme na oficiálnom otvorení v januári,“ uviedol Bahar, zakladateľ tuningovej firmy.

Hoci Panther je zatiaľ na vrchole ponuky spoločnosti Ares Design, šušká sa, že v horizonte 12 mesiacov by mohol prísť ešte brutálnejší a exkluzívnejší supercar. Bahar sa chce stať svetovým lídrom v customizácii automobilov.

https://www.youtube.com/watch?v=CwaW7u8N-5A

Zdroje: carthrottle | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVynovený Hyundai i20 je Cool!
Nasledujúci článokBack in time: Mercedes-Benz 300SEL 6.3 – supersedan rokov 70-tych