Medzi superšportovými značkami nie je veľa pojmov, ktoré by dokázali zarezonovať tak, ako značka Bugatti. Automobilka, ktorej veleúspešný model Veyron bol dielom slovenského dizajnéra Jozefa Kabaňa už čoskoro rozšíri svoje portfólio. A urobí to vo veľkom a veľmi drahom štýle. 

Bugatti je všeobecne známe tým, že vydáva model len raz za dlhú dobu, no dá doň takmer všetku dostupnú technológiu. Príkladom toho je aj model Chiron, ktorý bol predstavený svetu ako koncept Vision Gran Turismo. A práve z tohto modelu vzíde aj druhý klenot značky.

Automobil dostane meno po významnom pretekárovi, ktorým bol Albert Divo. Alberto sa narodil v roku 1895 v Paríži a svoje najväčšie úspechy v pretekárskej kariére dosiahol práve na voze od Bugatti, konkrétne na aute s názvom Typ 35.

Čím sa bude automobil, ktorého cena je stanovená na 5 miliónov euro odlišovať od Chironu? V prvom rade to bude svojbytný dizajn. Bude sa jednať o vozidlo postavené na podvozku aktuálneho modelu s tým, že karoséria ponesie kompletne odlišné prvky. Z ochutnávkových fotografií je jasne vidno, že novinka prinesie aerodynamické prítlačné krídlo, ktoré sa podobá na to, z konceptu z roku 2015.

Správy hovoria o tom, že Divo bude skutočné monštrum. Za všetko hovorí fakt, že automobil bude mať elektronicky obmedzenú maximálnu rýchlosť na 385 km/h. Okrem toho sa v okolí automobilky šušká o tom, že model Divo bude mať ešte lepšie časy zrýchlenia ako je to pri modeli Chiron Sport. Už ten dosahuje impozantné čísla, keď z 0 na 100 km/h vyšprintuje za 2,5 sekundy a z 0 na 200 km/h je to potom za 6,5 sekundy. 

Okrem toho automobilka uvádza, že model Divo predstavuje akýsi návrat k podobnému dizajnu všetkých modelov tak, ako tomu bolo začiatkom 20. storočia. Ak si teda doma v nočnom stolíku schovávate 5 miliónov euro vedzte, že Divo bude v dostupný len v obmedzenej sérii 40 kusov. Oficiálna premiéra modelu je naplánovaná už na 24.8. na The Quail – A Motorsports Gathering v Kalifornii.

https://youtu.be/nDOi1KaSP1M

Zdroj: Auto.cz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMercedes triedy V Maybach Edition – luxus na druhú
Nasledujúci článokAudi RS7: Prvý automobil s plug-in hybridnou technológiou z divízie Audi Sport
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.