Domov Doprava BL končí, o nových Bratislavských značkách môžete rozhodnúť aj vy!

BL končí, o nových Bratislavských značkách môžete rozhodnúť aj vy!

Prihlasovanie auta je po novom oveľa jednoduchšie.

S pribúdajúcim počtom prihlásených áut v hlavnom meste Slovenska je logické, že pri obvyklom spôsobe priraďovania TEČ sa jedného dňa minú. Mali sme už BL, predtým BA, čo ale bude teraz?!

Vozidlá, ktoré majú dnes na začiatku TEČ písmená BA, sú už dnes raritou. Zväčša sú to staršie ročníky, ktoré to so svojimi štvorkolesovými miláčikmi myslia vážne. Tento rok sa však na stránke Polície Slovenskej republiky budú na najnovšej skratke TEČ podieľať aj občania Bratislavy.

Už budúci rok by sa teda malo prejsť na novú skratku. Aktuálne sa rozhoduje medzi niekoľkými možnosťami – BD, BE, BI a BT. Pozdáva sa Vám niektorá z nich? Na facebookovej stránke Polície Slovenskej republiky je verejná anketa, kde svoj názor môže vyjadriť každý, ktorého budúcnosť po BL zaujíma.

Záložné karty aktuálne využívajú iba dve mestá na Slovensku – Košice a Bratislava. Štát má ale v rukáve TEČ aj pre viacero krajských miest. Banská Bystrica má po skratke BB pripravené BC a BK, Košice budú mať časom značky so skratkami KC a KI, Nitra prejde po NR na NI a NT, Prešov bude mať PV a PS, skratky pre Trenčín budú TC a TE, Trnava zas bude mať TA a TB a Žilina ZI a ZL.

Prvá časť ankety bola spustená už včera na oficiálnej stránke Policajného zboru na Facebooku. Výber novej skratky bude prebiehať v troch kolách: “Prvé semifinále – výber medzi BD a BE oddnes do polnoci 8. októbra. Druhé semifinále – výber medzi BI a BT od 8. do polnoci 22. októbra. Finále medzi vybranými semifinalistami od 1. do polnoci 22. novembra,”upresnil Michal Slivka, hovorca prezídia polície.

Nebolo by ale pre štát aj pre obyvateľov Slovenska takpovediac jednoduchšie, keby sa značky podľa prideleného okresu zrušili a značka by bola jednoducho viazaná na štát? Odpadlo by tým kopec hodín vybavovania a čakania na úradoch, nezmyselného platenia pri odhlásení alebo prihlásení auta do iného okresu.

Informácie hovoria o tom, že týmto spôsobom by štát dokázal ušetriť 5 až 8 miliónov ročne. Tieto peniaze by sa tak mohli využiť niekde inde – hlavne na opravu ciest prvej a druhej triedy. Určite každý z nás pozná miesto alebo lepšie využitie peňazí, ako ich len úradníkom strkať do pomyselného vrecka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokRolls-Royce Muhammada Aliho z roku 1970 sa chystá do aukcie
Nasledujúci článokBack in time: BMW 507 – automobil, ktorému podľahol aj Elvis Presley