Sobota, 29.09.2018 patrila na SlovakiaRingu výhradne jednej značke a jej športovému modelu. Išlo o stretnutie fanúšikov a majiteľov Hyundaiu i30 N. Poďte sa s nami pozrieť ako prebiehal ich prvý Česko-Slovenský zraz.

Všetko začalo stretnutím na autoumyvarke na Prievozskej, kde sa robili menšie kozmetické úpravy (umývanie, leštenie,..) a neskôr sa vyrazilo smerom na prvý oporný bod akcie na strešné parkovisko Ikea. Všetko prebiehalo podľa plánov až ne jednú českú i30 N, ktorej sa nešťastne podarilo spraviť bublinu na kolese. Náhradná guma sa našťastie zohnala rýchlo a mohlo sa ísť prezúvať. Medzi vybavovaním sa na streche konalo aj spoločné fotenie. Svojho farebného favorita si našiel naozaj každý.

Po hromadnom fotení sa pokračovalo spanilou jazdou smerom na SlovakiaRing, kde čakali na kolónu majitelia eN-iek a taktiež ľudia z importu Hyundai Slovensko. Po zaparkovaní prebiehali školenia a pre médiá bola prichystaná prezentácia avizovaného modelu i30 N-Line.

V obedňajších hodinách prebiehali otvorené jazdy na SlovakiaRingu, kde sa mohol každý dostatočne vyšantiť. Zraz bol obohatený o testovacie jazdy na novom Hyundai i30 N-Line a takisto na najvýkonnejšej rade i30 N Performance. Obe z týchto vozidiel sú niečim výnimočné a majú jednoznačne čo ponúknuť svojim majiteľom.

Hyundai i30 N-Line je akýmsi prvým krôčikom do sveta divízie N. Prekvapil ako spracovaním interiéru, nakoľko sa v ňom nachádzajú rovnaké sedačky a obšívky ako vo verzii N-Line ale aj skvelými jazdnými vlastnosťami. V tejto civilnej verzii „baby N-ka“ (ako bolo označené) sa po prvý raz objavujú väčšie brzdové kotúče a 18″ disky Michelin Pilot Sport 4.

Pod kapotou sa bude ukrývať 1,4 T-GDI motor s výkonom 140 koní. Pohonný agregát je spriahnutý s 6-stupňovou manuálnou alebo 7-stupňovou automatickou prevodovkou. Hyundai i30 N-Line začína na hodnote 18 590€.

Prvý ročník zrazu majiteľov Hyundai i30 N môžeme hodnotiť len pozitívne. Všade prebiehala priateľská atmosféra a či už zo strany majiteľov alebo ľudí z Hyundai Slovensko. Veríme v to, že toto nebol posledný ročník tohto zrazu a budeme radi, ak sa budeme môcť prísť pozrieť aj ďalšie roky.

Čo všetko sa pokazilo, za pol roka používania Hyundai i30 N - Startstop.sk

startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokČínska mora pokračuje: Maťo Homola znova zažil jazdeckú smolu
Nasledujúci článokMercedes-Benz triedy E All-Terrain 4×4 – extrémne upravený kombík