Autosalón v Nitre si každým rokom upevňuje svoju pozíciu a získava na hodnote. Tento ročník priniesol množstvo noviniek, ktoré len nedávno uzreli svetlo sveta na autosalóne v Paríži!

Pojem Autosalón Nitra vyzdvihujú najmä automobilky, ktoré každým rokom prinesú viac výstavných premiér a atraktívnych kúskov. Nedá mi však nevysloviť kritiku ku kvalite výstaviska. Zanedbané hrdzavé priestory, neporiadok a slabá prehľadnosť nevytvárajú práve dobrý dojem. Kvalitou vystavovateľov sa to však vyrovná.

Tento ročník priniesol množstvo nových modelov bližšie k Slovákom! Začneme stánkom Fordu ktorý priniesol do Nitry nový Focus, dokonca aj v praktickej verzii, či nový Mustang.

Mazda priniesla tretí facelift Mazdy 6, CX-5, CX-3, ale aj Mazdu 2. Na tretí facelift vlajkovej lode, Mazdy 6, sme sa už v našom teste pozreli.

Stánok Hyundai v Nitre priniesol množstvo noviniek. Prezrieť ste si mohli celý modelový rad i30, dokonca aj úplnu novinku i30 N-Line. i30 Fastback N však chýbal. Pokračujeme faceliftom radu i20, Tucson, ale aj horúcu novinku Santa Fe. Budúcnosť automobilky prezentoval model IONIQ, Kona Electric, ale aj vodíkový model NEXO, ktorý však zatiaľ na slovenskom trhu nie je dostupný kvôli chýbajúcej infraštruktúre čerpacích staníc.

Opel priniesol nové Combo a Honda novú generáciu SUV CR-V, ale aj facelift HR-V. V samostatnej hale si našli svoje miesto karavany a v ďalšej asi 50 veteránov.

Toyota prekvapila veľkosťou stánku a priniesla modelový rad Corolla a úplne novú generáciu sedanu Camry.

Mercedes-Benz priniesol novú triedu G, facelift triedy C, CLS a množstvo ďalších modelov. Chýbala však nová tireda B.

Kia tradične priniesla množstvo aktuálnych noviniek, facelift Sportage, Ceed, Ceed SW, elektrické Niro, ale dokonca aj ProCeed!

Citroen doniesol nové Berlingo, chýbal nám však C5 Aircross predstavený v Paríži.

Mitsubishi ukázalo v slovenskej premiére nového zástupcu segmentu malých áut, Space Star.

Mladoboleslavská Škoda priniesla Kodiaq L&K, ale aj Kodiaq RS a nemohla chýbať ani nová Fabia či Karoq Sportline a Scout!

VW ukázal takmer celé aktuálne portfólio, ale dokonca aj koncept Golf GTI TCR!

SEAT veľkolepou premiérou odhalil nové sedemmiestne SUV model Tarraco, ale aj dnes už samostatnú značku Cupra, ktorá priniesla model Ateca, ale aj Leon.

Stánok Suzuki však na naše veľké sklamanie nepriniesol novú generáciu Jimny. Nechýbala však nová Vitara či Swift Sport.

Autosalón Nitra 2018 priniesol 242 vystavovateľov, 30 automobilových značiek, ktoré predviedli až 45 noviniek. Je treba dodať, že autosalón Nitra je pre predajcov mimoriadne dôležitý, vzhľadom na každoročný počet predaných áut práve na jeho doskách! Zákazníci z pomerne rozsiahlej spádovej oblasti si majú možnosť vyskúšať množstvo nových modelov priamo na výstavisku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHyundai pripravuje veľké 8-miestne SUV s názvom Palisade. Uvidíme ho aj v Európe?
Nasledujúci článokObyčajno-neobyčajný Superb Vás ochráni aj pred chemickým útokom!