Automobilky sa čoraz viac predbiehajú v tom, ktorá spraví agresívnejšie a športovejšie vyzerajúce auto, hoci pritom ani zďaleka nemusí ísť o športový model. Dôkazom sú napríklad rozmáhajúce sa falošné výfukové koncovky, ktoré sú jednoducho hlúpe. No čo poviete na karbónové doplnky, ktorými na Taiwane obdarili Škodu Fabia? 🙂

Snaha odlíšiť sa je zrejme zakódovaná v ľudskej DNA a nie je na nej nič zlé. Samozrejme, ani automobilový svet nie je výnimkou a ľudia, ktorým sú auta blízke, si ich upravujú podľa svojho gusta už od nepamäti (nie, tento trend naozaj nezačala filmová séria Fast & Furious). A hoci sme toho názoru, že vášeň k autám je rovnaká bez ohľadu na preferovanú značku či model auta, niektoré veci sú prinajmenšom úsmevné. Ako napríklad karbónové doplnky pre Škodu Fabia, s ktorými prišli na Taiwane.

Hoci si českú automobilku veľmi s Áziou nespájame, pravdou je, že aktuálne je jej najväčším trhom práve Čína. Napríklad v Indii ide na dračku Octavia RS. No zrejme naozaj nikto neočakával, akej popularite sa teší Fabia Combi na Taiwane. Majú ju dokonca tak radi, že pre ňu pripravili niekoľko karbónových doplnkov.

Predchádzajúca generácie Fabie ponúkala aj RS verziu, ktorú poháňal 1,4-litrový TSI motor s dvojitým prepĺňaním (turbo + kompresor) s výkonom 132 kW (180 k). Eresa bola k dispozícii aj v praktickejšej verzii Combi. To však nie je situácia aktuálnej generácie populárneho malého auta: aktuálne si Fabiu môžete kúpiť s niekoľkými výkonovými verziami trojvalcového motora s litrovým objemom, ktoré, popravde, zrejme žiadneho pravého petrolheada nelákajú.

Avšak taiwanská spoločnosť JGTC vdýchla Fabii nový život, aspoň teda po vizuálnej stránke. Pôvodne možno nudné auto má omnoho športovejší nádych vďaka niekoľkým karbónovým doplnkom. Predný nárazník v JGTC obdarili športovým spojlerom. Kúrou prešli aj prahy, ktoré taktiež dostali malé spojlery. No zďaleka najviac zmien sa odohrali vzadu. Zadný nárazník dostal naozaj masívny difúzor a čerešničkou na torte je karbónová odtrhová hrana piatych dverí.

Podľa oficiálneho plagátu môže byť celý kit na Fabiu Combi váš v prepočte za 800 €. Samozrejme, predtým, ako nažhavíte svoje internetové prehliadače, vezmite do úvahy dovozné clo a dane. To znamená, že štýlový paket by sa hravo mohol prehupsnúť cez hranicu tisíc eur. Ale ak svoju Fabiu naozaj milujete, tak nie je čo riešiť. 🙂

Zdroje: autoevolution | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKia Telluride: Sedemmiestne SUV iba pre Ameriku?
Nasledujúci článokNový SEAT Leon prinesie menej hrán a viac sexi tvarov