Domov News Fiat Argo ako náhrada Punta. Zatiaľ však len v Brazílií

Fiat Argo ako náhrada Punta. Zatiaľ však len v Brazílií

Talianska automobilka Fiat uvedie už čoskoro na trh nový model s názvom Fiat Argo. Vozidlo s vysokým potenciálom nahradiť známe Punto bol vyvinutý v Brazílii a jeho predaj sa spustí práve na juhoamerickom kontinente.

5-dverový hatchback

Na brazílsky trh nastúpi Fiat Argo ako 5-dverový hatchback. Na internet sa dostali fotografie Fiatu Argo v najväčšej výbave HGT.  V interiéri by nemala chýbať dotyková obrazovka, bližšie však vnútorná výbava prezentovaná nebola. Zverejnené fotky ukazujú Argo so športovými nárazníkmi, všimnúť si môžeme aj mierne znížený podvozok či lakovanie niektorých časti karosérie na červeno.

Klasické motory, netradičný etanol

Fiat Argo budú poháňať typické motory FireFly 1.0 a 1.3. Pestrý výber je v ponuke prevodovky. Juhoamerickí zákazníci si môžu vybrať medzi 5-stupňovou manuálnou alebo automatickou prevodovkou. Za príplatok je dostupný atmosférický motor 1.8 E.torW spolu s automatickou prevodovkou a hydrodynamickým meničom. U nás atypické, avšak v Južnej Amerike bežné spaľovanie etanolu bude zahrňovať aj nový model Argo.

Náhrada Punta

Fiat Punto je vo výrobe už dlhých 12 rokov. Zmeny názvov, či niekoľko faceliftov však definitívnu náhradu za toto klasické auto zatiaľ neprinieslo. V roku 2014 už do automobilového sveta prenikli informácie, že má dôjsť k striedaniu Punta za iný model. Nič sa však nezmenilo, naopak, pred rokom vyhlásil šéf Fiatu, že sa Punto renovovať nebude. Práve v modeli Fiat Argo vidíme dokonalú náhradu „starého“ Punta. Veľkou neznámou však ostáva, kedy sa Argo dostane na náš kontinent. Predpoklady však hovoria, že by to mohlo byť do konca aktuálneho roka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠkoda Karoq oficiálne predstavená v Stockholme
Nasledujúci článokNový Aeromobil na trhu už o tri roky. Aká bude budúcnosť cestovania?