Svet sa vyvíja a spolu s ním aj automobilový priemysel ako celok. No nie všetky vylepšenia musia byť nutne pozitívne. Ako napríklad tieto trendy.

Trendy ovplyvňujú nielen módu, ale aj automobilový priemysel. Dnes sa pozrieme na tie trendy, ktoré veľmi v obľube nemáme.

Falošný zvuk motora

Stále viac automobiliek do svojich modelov pridáva falošný zvuk motora, ktorý ide z reproduktorov do interiéru. Cieľom je priniesť posádke väčšiu radosť z jazdy, ale v konečnom výsledku to je len hlúpe… A navyše sa to v niektorých modeloch ani len nedá vypnúť. Dôvodom je ale downsizing. Nájsť v dnešnej dobe atmosférický motor je takmer nemožné (až na pár výnimiek). A turbomotory jednoducho neznejú tak dobre, ako staré dobré atmosféry.

Falošné výfuky

Naozaj sa to niekomu páči, mať v zadnom nárazníku neforemné atrapy, ktoré ani zdiaľky neyzerajú ako skutočné výfukové koncovky? O to horšie, keď v zime vychádza dym odniekaľ spod nárazníka. Alebo prídu automobilky aj s falošným dymom po vzore falošného zvuku? 🙂

Automatické kľučky

Ok, tento trend možno má istý funkčný význam. Predsa len, skryté kľučky do istej miery pozitívne vplývajú na aerodynamiku, no z pohľadu petrolheada ide len o ďalšiu zbytočnú a prekomplikovanú hračku, ktorá sa časom (podľa Murphyho zákonov) zaručene pokazí.

“Tablet” prilepený na palubnej doske

 

Zakomponovať čoraz väčšiu obrazovku infotainmentu do palubnej dosky tak, aby to vyzeralo pekne, iste nie je jednoduchá úloha. Ale to neznamená, že to nie je nemožné. Napríklad taká Alfa Romeo to vie, prečo nie aj iné značky?!

Prekomplikovaný infotainment

A pri veľkých displejoch ešte ostaneme. Moderné autá ponúkajú také komfortné prvky, o akých sa nám ešte nedávno ani nesnívalo. A práve to je kameňom úrazu. Infotainmenty sú vďaka tomu také komplikované, že nastaviť si niečo počas jazdy je prakticky životu nebezpečné. A čo napríklad také dotykové ovládanie klimatizácie?

Downsizing

Kde sú tie časy, keď bol motor s objemom 1,8 alebo dokonca 2,0 litra bežným javom? Avšak aby sme boli fér, na vine ani tak nie sú automobilky, ako neustále sa sprísňujúce emisné normy. A výsledkom je neustále sa znižujúci objem motorov a pridávanie prepĺňania, čo v konečnom dôsledku znižuje životnosť auta ako takého.

Zdroje: youtube | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMercedes triedy E Coupé je tu s nami presne 50 rokov. Všetko to začalo v roku 1968
Nasledujúci článokNavrhne Porsche novú 911 ako SUV na Safari Rally?