Pokiaľ patríte medzi fanúšikov super-športových vozidiel, určite poznáte aj McLaren 720S. Ide o super-športový automobil zo Spojeného Kráľovstva konkrétne z Wokingu.

Jedná sa o veľmi rýchle vozidlo, potvrdzujú to aj údaje automobilky. Model zrýchľuje z 0-100 pod 3 sekundy. Na dvojnásobnú rýchlosť mu to trvá 7,8 sekundy. Tristovku zvládnete za 19,2 sekundy. Najvážnejšia konkurencia pochádza zrejme z Maranella. V podobe modelu 488 GTB. Ferrari spomínané disciplíny zvláda o nejaké tie desatinky horšie. McLaren je totiž takmer o 100 kilogramov „štíhlejší“.

Ak sa naozaj vyznáte a sledujete rôzne stránky zaoberajúce sa touto kategóriou automobilov. Určite ste postrehli, že na  sociálnych sieťach sa „vrece roztrhlo“ z množstvom rôznych exotických konfigurácií, verzie s pod taktovky MSO (Mclaren Special Operations) sú samozrejmosťou. Dokonca rôzne deriváty, napríklad verzia McLaren 720S od úpravcu NOVITEC vo verzí N-largo. Alebo nedávno predstavená ultimátna záležitosť McLaren 720S GT3. Ide o extrémnu pretekársku chuťovku ktorú sme mali možnosť vidieť jazdiť, minulý víkend v Abu Dhabi.

Pre mnohých z nás to bola predzvesť, ozvláštnenia bežného modelu, ktorý sa nachádza zhruba v polovici životného cyklu. Nijak inak ako uvedením verzie Spider. Oproti verzií kupé nám model pribral rozumných 49 kilogramov. Celková hmotnosť by mala byť nižšia o celých 88 kilogramov oproti najbližšiemu konkurentovi. Vďaka tomu je verzia zo sklápateľnou strechou takmer totožne rýchla ako verzia kupé. Pri akcelerácii z 0-200 je spider pomalší o jedinú desatinku sekundy. Maximálna rýchlosť ostáva 341 km/h. Avšak ak sa rozhodnete ísť čo najrýchlejšie zo sklopenou strechou obmedzovač sa zastaví na 325km/h. Strechu dokážete sklápať aj za jazdy ako je u McLarenu zvykom do rýchlosti 50km/h. Patentovaný elektrický strešný systém z uhlíkových vlákien strechu zloží za 11 sekúnd. Asi najväčší „highlight“ tejto strechy je, že z kokpitu si viete okamžite prispôsobiť viditeľnosť od úplne priehľadnej strechy až po úplné zatmavenie.

Prvé modely sa k zákazníkom dostanú niekedy po Ženevskom autosalóne zhruba v marci roku 2019. Základná cena modelu McLaren 720S spider bude o približne 20 tisíc vyššia ako pri verzii kupé. Cena by mala byť necelých 240 tisíc Libier.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSlovenské vlaky budú futuristické a luxusné, ZSSK ukazuje dizajnovú štúdiu
Nasledujúci článokMazda 3 naživo, prvé dojmy! Poznáme aj slovenské ceny