Patentový úrad v USA odhalil potenciálne vzrušujúcu novinku pre milovníkov STI WRX. Podľa všetkého speje na lepšie časy a japonská automobilka bude ponúkať limitované edície aj mimo domáceho trhu. Američania sa pravdepodobne dočkajú limitovanej edície Subaru WRX STI S209.

Japonská kultová automobilka Subaru si drvivú väčšinu limitovaných edícií svojej Imprezy WRX STI, dnes už len WRX STI, nechávala pre domáci trh. Vznikli tak mnohé zaujímavé kúsky, ako napríkald WRX STI S207, WRX STI S208 (na obrázkoch nižšie), WRX STI Type RA-R či v neposlednom rade aj WRX S4. Zdá sa, že Subaru sa na japonský trh zameriava až príliš a na fanúšikov v iných častiach sveta jednoducho zabúda. Pritom trh pre takého limitované edície určite existuje aj mimo krajiny vychádzajúceho slnka. No zdá sa, že svitá na lepšie časy. Americký patentový úrad totiž registruje ochrannú známku, podľa ktorej by do Severnej Ameriky mohlo prísť Subaru WRX STI S209. O Európe sa zatiaľ mlčí, ale aj napriek tomu ide o zaujímavý krok vpred, nemyslíte?

Portál Auto Guide ako prvý informoval o žiadosti o zaregistrovanie ochrannej známky, ktorá sa objavila na Úrade pre patenty a ochranné známky v Spojených štátoch. Podľa správ si japonská automobilka zaregistrovala označenie “S209”, ktoré plánuje použiť na “automobily a konštrukčné diely a ich konštrukčné príslušenstvo”.

Samozrejme, žiadosť o zaregistrovanie ochrannej známky ešte vôbec nemusí byť zárukou toho, že sa tak skutočne stane. Avšak po limitovaných edíciách S207 a S207 celkom logicky nasleduje limitka označená ako S209 a navyše takáto edícia by bolo efektívnym doplnkom pre súčasnú generáciu STI. A hlavne by to znamenalo, že Subaru sa konečne chce zamerať aj na trh mimo domáceho Japonska.

Ak sa teda S209 stane realitou, čo od nej môžeme očakávať? S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o podobný recept, ako v prípade limitovanej edície S208. Tá bola štandardne dodávaná so športovými tlmičmi Bilstein, posilnenými brzdami, 19-palcovými kolesami BBS obutými na pneumatikách s rozmerom 235/55 R19, navýšením výkonu o 29 koní na 329 koní a ďalšími karosárskymi doplnkami. Vyrobených bolo ale iba 450 kusov.

Zdroje: Carthrottlestartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPorsche odhalilo očesanú verziu 718 Cayman T a Boxster T pre puristov
Nasledujúci článokBMW M5 Competition verzus Mercedes-AMG E63 S: Vyhrať môže len jeden