Domov News Oficiálne BMW radu 6 Gran Turismo

Oficiálne BMW radu 6 Gran Turismo

BMW rozširuje ponuku verzie Gran Turismo, tentokrát pre rad 6.

Všetko to začalo modelom 5 Gran Turismo v roku 2009, Mníchovskej automobilke sa vtedy podarilo vytvoriť nekonvenčný model ktorý bolo len veľmi ťažké zaradiť do segmentu a presne o to im išlo. Ako tvrdí samotné BMW úplne nové BMW radu 6 GT má spájať komfort luxusného sedanu s dynamikou a elegantným vzhľadom karosérie kupé. Všetky nadobudnuté skúsenosti z predchádzajúcich modelov Gran Turismo boli pretavené a posunuté na ešte vyššiu úroveň.

Proporcie nové modelu sa prejavili na jeho dĺžke ktorá predstavuje 5091 mm, výške 1538 mm a rázvore s hodnotou 3070 mm. Auto pôsobí veľmi dynamickým a športovým dojmom no zároveň si zachováva eleganciu.

Línia  bezrámových okien je pretiahnutá až k úplnému koncu karosérie. Predné svetlomety dizajnovo nadväzujú na rad 5 a 7 samozrejme sú štandardne plne LED diodové. Úzke zadné svetlomety zasahujú do bokov karosérie a spolu s horizontálnými zadnými líniami ešte viac umocňujú športový postoj auta. Vzadu je taktiež zapracovaný automaticky sa vysúvajúci spojler ktorý zlepšuje prítlak. Vysunie sa pri rýchlosti nad 120 km/h a opätovne sa zasunie pod rýchlosťou 80 km/h.

Interiér ponúkne maximálny komfort a luxus, dizajn taktiež nadväzuje na najnovšie modely BMW, línie sú horizontálne a kokpit orientovaný na vodiča. Rada 6 GT už v základnej výbave ponúkne kožené čalúnenie. Pre vodiča je pripravené zvýšené sedenie čo umocní pocit z jazdy a hlavne zlepší viditeľnosť z vozidla. Zlepšiť by sa mala aj zvuková izolácia interiéru. Pri tom zvuku ešte ostaneme BMW totiž ponúka za príplatok audiosystém Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System so 16 osvetlenými reproduktormi. Batožinový priestor má objem 610l.

Nové BMW Gran Tourismo dostane najnovšie motory spoločnosti BMW Group. Výkon motoru bude prenášať 8st. automatická prevodovka Steptronic. Model BMW 640i Gran Tourismo a model xDrive Gran Tourismo dostanú 8st. autmatickú prevodovku Steptronic Sport.

Zákazníci dostanú na výber z novších a výkonnejších pohonných jednotiek. Presnejšie benzínového štvorvalca, benzínového radového šesťvalca a naftový radový šesťvalec. Šesťvalce budú od začiatku predaja vybavené pohonom všetkých kolies xDrive.

Bližšie špecifikácie motorov:
BMW 630i Gran Tourismo bude vybavený štvorvalcovým motorom s objemom 2 litre a výkonom 258 koní(190 kW), max. krútiacim momentom 400 Nm, zrýchlením z 0 na 100 km/h za 6,3 sekundy a kombinovanou spotrebou 6,5l/100 km.

BMW 640i Gran Tourismo a BMW 640i xDrive Gran Tourismo dostanú benzínový radový šesťvalec s výkonom 340 koní (250 kW), max. krútiacim momentom 450 Nm, zrýchlením z 0 na 100 km/h za 5,4s a kombinovanou spotrebou 7,9l/100 km.

BMW 630d Gran Tourismo a BMW 630 xDrive Gran Tourismo dostanú naftový radový 3-litrový šesťvalec s výkonom 265 koní (195 kW), max. krútiacim momentom 620 Nm. Model BMW 630d Gran Tourismo zrýchli z 0 na 100 km/h za 6,1s a zaujme priemernou spotrebou 5,1l/100 km. Model BMW 630d xDrive Gran Tourismo zrýchli z 0 na 100 km/h za 6,0s a zaume priemernou spotrebou 5,7l/100 km.
Dieslový motor používa turbo s premenlivou geometriou lopatiek a vstrekovanie common rail. Znižovanie emisií zabezpečí technológia BMW BluePercomance, tá obsahuje filter pevných častí oxidačný katalyzátor, katalyzátor na NOx a katalyzátor SCR so vstrekovaním AdBlue.

Inteligentné prepojenie radenia 8st. prevodovky Steptronic zabezpečí, pri vybavení vozidla navigačným systémom Professional, komunikáciu a systém preberá informácie a údaje o ceste. To spôsobí, že pred križovatkou môže systém efektívne podradiť a využiť tak brzdný efekt motora. V prípade zvolenia režimu jazdy ECO PRO, prevodovka využíva možnosť zaradenia do neutrálu pri rýchlostiach od 50 do 160 km/h, stačí len pustiť plynový pedál. Taktiež sa vylepšil systém Start/Stop, inteligentné prepojenie zvyšuje efektivitu a v kombinácií s kamerami asistenčných systémov sa zabráni vypínaniu motora v prípadoch, kedy to nepomáha ku zvýšeniu účinnosti a zníženiu spotreby.

Podvozok sa dočkal niekoľkých úprav a riadenie je citeľne obratnejšie a vozidlo má lepšie jazdné vlastnosti. Systém Servotronic zabezpečuje presnú jazdu a natáčanie zadných kolies zabezpečí presnosť a zvyšuje bezpečnosť jazdy.
Na želanie si môžete objednať adaptívny podvozok zvyšuje komfort a v kombinácií so systémom Executie Drive aj zvyšujú športový výkon. Za zmienku stojí aj systém BMW EfficientLightweight, ,ktorý zredukoval hmotnosť vozidla o 150 kg.
Samozrejmosťou je systém na kľúči BMW Display Key, ktorý umožňuje diaľkovo ovládané parkovanie a zvyšuje tak komfort parkovania.

Systémy BMW Connected a ConnectedDrive zabezpečia inteligentné prepojenie s digitálnym svetom. BMW Connected prepája vozidlo s vašim Apple iPhone, hodinkami Apple Watch ale aj so zariadeniami so systémom Android.  Súčasťou auta je štandardne zabudovaná SIM karta ktorá umožňuje využívať služby núdzového volania Intelligent Emergency Call s automatickou lokalizáciou a určovaním rozsahu nehody.Unikátny systém On-Street Parking Information zobrazuje vodičovi pravdepodobné voľné parkovacie miesta v jeho okolí, ale len vo vybraných mestách.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNové mestské SUV aj s pohonom 4×4. To je Hyundai Kona.
Nasledujúci článokNové Audi A8 sa ukazuje na prvých záberoch.