Volkswagen je dobre známy svojimi úžitkovo-osobnými autami typu Transporter, ktoré existujú aj v špeciálnej obytnej verzii. No čo sa stane, ak v podobnom duchu upravia aj väčšiu dodávku Crafter? Vznikne Volkswagen Grand California!

Volkswagen nedávno predstavil koncept California XXL a konečne potvrdil produkčnú verziu pre Európu a  Veľkú Britániu pod oficiálnym názvom Volkswagen Grand California. Rovnako, ako koncept, väčší brat známej Kalifornie (ktorá vychádza z Volkswagenu Transporter) je postavený na základe väčšej dodávky Crafte vo verzii s vysokou strechou a dlhým rázvorom.

Volkswagen síce zatiaľ nezverejnil konkrétne rozmery Grand Californie, no ak sa pozrieme na ekvivalentné modely Crafteru, tak môžeme predpokladať dĺžku 6836 mm, šírku 2040 mm (2427 mm vrátane zrkadiel) a výšku 2590 mm. A to už je celkom slušná obytná plocha.

Rovnako tak nemáme k dispozícii ani oficiálne fotografie z interiéru, no vieme, že vnútri sa nachádza toaleta, sprcha a kúpeľňa so sprchovacím kútom, v ktorej sú tiež regály, skrinky a strešné okno na ventiláciu vzduchu. K dispozícii majú byť dve verzie: dlhšia, označená ako 680, s dôrazom na komfort a priestor najmä pre dvoch, a kratšia verzia 600 s poschodovou posteľou pre deti, rovnako ako veľkou posteľou vzadu pre rodičov.

Medzi nespočetnými prvkami voliteľnej výbavy má byť samostatná klimatizačná jednotka namontovaná vzadu, tradičná markíza na boku, stojan na bicykle a šikovný kempingový stôl a stoličky, ktoré môžu byť uložené v samotných posuvných dverách. Plynový vykurovací systém môže byť za príplatok nahradený modernejším elektrickým.

Na strechu si budete môcť dokúpiť solárne panely a/alebo satelitnú anténu a užívať si tak komfort ako doma. Samozrejmosťou je aj pripojenie na internet prostredníctvom hotspotom pracujúcich na výkonnej LTE sieti.

Okrem toho veľká California ponúkne množstvo technologických vymožeností, rovnako ako najnovší Crafter. Napríklad asistenčný systém s núdzovým autonómnym brzdením, asistent jazdného pruhu, monitorovanie mŕtveho uhla, upozornenie na prichádzajúce nebezpečenstvo zozadu alebo parkovací asistent. Nevyhnutnosťou je aj adaptívny tempomat alebo parkovacia kamera.

Zdroje: Carthrottle | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokĎalšie športové SUV z Čiech? Škoda možno prinesie Karoq RS!
Nasledujúci článokPäť zabudnutých superšportov z 90-tych rokov