Už o pár mesiacov by sa malo konať veľkolepé odhalenie VW Golf 8. generácie. Model by mal so sebou priniesť bohatú konektivitu a technológie, ktoré sú dostupné len v prémiovejších kategóriách. Avšak podľa niektorých zákulisných informácií, je možné že „osmičkový“ Golf nebude jediným, ktorý bude v tomto roku odprezentovaný.

Nakoľko najmenší VW v ponuke, Up!, pomaly ale isto končí vznikne pre automobilku akási diera na trhu. Tá je špecifická najmä svojou klientelou, ktorú zväčša tvoria začínajúci vodiči alebo staršie rodiny. Keďže je zmienených zákazníkov relatívne veľké množstvo, VW si nemôže dovoliť len tak na nich zanevrieť. Model Up! bol síce pomerne obľúbeným, no pre mnohých svojich zákazníkom aj relatívne malým autom. Preto sa zástupcovia koncernu rozhodli vydať sa cestou „budgetového“ Golfu.

Novinka, ktorá by podľa informácií mohla byť v štádiu vývoja by mala stáť na rovnakej platforme ako je tomu v prípade VW Polo, Seat Ibiza či Škoda Scala. Ide teda o modulárny podvozok s označením MQB A0. Okrem toho by sa mal „Golf Lite“ vyznačovať veľmi priaznivou cenou, ktorá by mohla byť na úrovni Škody Fabia. Že pôjde naozaj o základný model určený pre nenáročného zákazníka nasvedčuje aj fakt, že v interiéri by mali byť dostupné len tvrdé plasty, takmer žiadna extra konektivita a taktiež aj základná ponuka motorov.

Magazín Auto Bild uvádza ako možný vrchol ponuky litrový agregát TSI, ktorý by bol skombinovaný s 5-stupňpvým manuálom. Dizajn by sa mohol niesť v retro proporciách podobne ako to vidíme pre Honde EV. Výborným východiskom by pre Golf Lite mohol byť dizajn obľúbených predchodcov prvej, respektíve druhej generácie. Ak by boli informácie pravdivé, lacného modelu by sme sa mohli dočkať až po predstavení plnohodnotného kompaktu. Každopádne je tu pre VW veľký priestor, ktorý vznikne odchodom modelu Up! do histórie. Tento priestor nemôže automobilka zmietajúca sa v mnohých škandáloch nechať bez povšimnutia. Dával by podľa Vás lacný variant Golfu zmysel?

Zdroj: Auto.cz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAutosalón v Detroite sa koná už o pár dní. Aké novinky môžeme očakávať?
Nasledujúci článokUnikli ďalšie fotografie faceliftu vlajkovej lode BMW radu 7
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.