Nie je to tak dávno, čo sa z podznačky Cupra, ktorá patrí španielskej automobilke SEAT, stala samostatná automobilka. Ide o dcérsku spoločnosť SEATu a na trh prináša výhradne športovo ladené automobily. Oficiálne je zatiaľ k dispozícii pod značkou Cupra len model Ateca, no v budúcnosti určite pribudne aj nový Leon či Terramar.

Okrem toho sa pravdepodobne od španielskych „horkokrvníkov“ dočkáme aj malého ženevského prekvapenia. Tým by mal byť úplne nový model, ktorý nepríde od značky SEAT. Automobil bude spadať do triedy kupé-SUV, ktorá je v poslednej dobe čoraz populárnejšia. Novinka s označením Terramar by mala stáť na základe aktuálnej Atecy, no prinesie omnoho odvážnejší dizajn. Zaujímavosťou je, že pri takto rezanom voze sa špekuluje aj o klasickej, „umiernenej“ verzii s logom SEAT na kapote. No ale späť k samotnej Cupre.

 

Novinka si okrem podvozku samozrejme od svojho staršieho príbuzného prepožičia aj pohonnú sústavu. Motorovo teda pôjde o 300-koňové TSI, ktoré bude mať dvojspojkovú automatickú prevodovku s pohonom všetkých kolies. Navyše sa do budúcnosti plánuje taktiež aj plug-in hybridný variant, ktorý by mal priniesť ešte o niečo vyšší výkon. To ale nie je všetko. Cupra potvrdí svoje športové smerovanie aj motorovým šperkom. Napoviem, prepožičia si ho z Audi RS3.

Tí, ktorí tipovali, že by sa pod kapotou v budúcnosti mohol objaviť 2,5-litrový benzínový agregát TSI, tipovali správne. Terramar by s týmto motorom mal dosahovať výkon na hranici 400 koní. To už je celkom slušná dávka a určite by si našla svojich priaznivcov. Samozrejmosťou by potom mali byť adaptívne tlmiče a omnoho ostrejšie nastavenie podvozku ako je tomu pri Atece. Interiér by sa mal niesť v znamení nového jazyku, ktorý SEAT propaguje. Znamená to, že Cupra Terramar by mala disponovať najnovšími technológiami a prémiovými materiálmi. Bližšie informácie o novinke sa dozvieme pravdepodobne už na samotnom autosalóne v Ženeve, ktorý sa bude konať už na začiatku marca.

Zdroj: AutoExpressstartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokChladiaca kvapalina do automobilov – viete o nej všetko?
Nasledujúci článokPredstavenie BMW 8 Gran Coupé sa blíži! Testovanie je vo finálnej fáze
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.