Mitsubishi plánuje na blížiaci sa autosalón svetovú premiéru: kompaktné SUV Mitsubishi ASX modelového roku 2020. Čo prinesie novinka?

Mitsubishi predstavilo malé úspešné SUV menom ASX už pred desiatimi rokmi. Odvtedy sa v približne 90 krajinách predalo celkovo 1,32 milióna kusov! Najviac nových zákazníkov si malé SUV nachádza v Severnej Amerike, Európe, ale aj Austrálii či Číne. V súčasnosti je ASX tretím najpredávanejším modelom značky. Nastal teda čas na niektoré zmeny.

ASX je kompaktné SUV určené predovšetkým do mesta a jeho prednosťami sú ľahká a kompaktná karoséria a pomerne dobrý výhľad vďaka vyššiemu posedu za volantom. A to je práve to, čo v súčasnosti väčšina ľudí od auta požaduje.

Na európskych trhoch sa pod kapotu ASX dostane 2,0-litrový benzínový štvorvalec v základnej verzii v spojení s päťstupňovou manuálnou prevodovkou, za príplatok aj CVT prevodovkou INVECS-III so šiestimi predvolenými virtuálnymi stupňami a režimom športového radenia. Okrem toho bude k dispozícii aj pohon všetkých kolies.

Modernizovaný dizajn sa nesie v duchu koncepcie s názvom “Impact a Impulse” (Pôsobivý a impulzívny). Novinka na prvý pohľad vyzerá omnoho dospelejšie a robustnejšie a oproti predchodcovi minimálne pri pohľade spredu dostala “SUV šmrnc”. Avšak na detailnejšie zoznámenie si budeme musieť počkať na autosalón v Ženeve.

Vpredu je nový nárazník a celkovo prednej časti dominujú pravouhlé vodorovné zvislé krivky masky chladiča. Okrem toho pozornému oku neujde ani robustný ochranný kryt pod nárazníkom. Celkový dojem dotvárajú LED svetlá so smerovkami a hmlovkami po okrajoch nárazníka. LED technológiu nájdeme aj v prípade zadných svetiel, avšak s výnimkou smeroviek. ASX dostane do vienka aj nový odtieň červenej Red Diamond, oranžovej Sunshine Orange a hnedej Oak Brown farby.

Vylepšenia sa dočkal aj audiosystém SDA (Smartphone-link Display Audio), ktorý teraz ponúka pokročilejšie funkcie konektivity. Uhlopriečka displeja sa zväčšila zo 7 na 8 palcov. a na obrazovke možno prehrávať videá z USB kľúča.

Vozidlá v najvyššej výbave štandardne obsahujú navigačný systém Tom Tom. Mitsubishi okrem toho čoskoro príde aj s aplikáciou, ktorá využívaja informácie z tachometra, počítadla kilometrov a výstražných kontroliek, rovnako tak ako ďalšie palubné údaje vozidla. A význam appky? Tak napríklad kontrola zostávajúceho paliva a navigácia k najbližšej čerpacej stanici alebo pokyny k optimálnej údržbe a prehliadkam.

Zdroje: Mitsubishi | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW M140i Finale Edition – Posledný mohykán v dobe downsizingu
Nasledujúci článokBMW sa vracia ku koreňom. Do áut znova zavádza klasickú mierku oleja