Zdravotný stav nemeckej pretekárskej legendy je veľmi utajovanou záležitosťou. Na povrch sa dostalo zopár informácií, podľa ktorých je Michael Schumacher na tom oveľa lepšie, než sme si mysleli.

Mick Schumacher je aktuáne na vrchole svojej doterajšej kariéry. Nie je snáď prekvapením, že pretekárske gény zdedil po svojom otcovi, najúspešnejšom pilotovi Formule 1. V polovici sezóny neukazoval toľko sebaistoty a zdalo sa, že až toľko talentu a zápalu pre súťaženie od svojho otca neprebral. Nakoniec dokázal ovládnuť európsku sériu F3 a stať sa tak šampiónom. Okamžite sa začalo špekulovať, že čo stojí za jeho radikálnym zlepšením. Vplyvy mohli byť rôzne, no nikto sa nezmienil o otcovej podpore.

Je dosť pochopiteľné, že za úspechom Micka mohol stáť ktokoľvek a tak sa na Micheala zrak vôbec neupriamoval. Zdravotný stav Schumiho je jedným z najstráženejších tajomstiev a rodina na verejnosť nikdy nepustila ani slovo. Celosvetovo sa hovorí o tom, že pretekár je pripútaný na lôžko a jediné, čo dokáže spraviť, je akurát tak mimikou vyjadriť niektoré emócie. Časom vyplývali na povrch rôzne indície, že Michael je na tom oveľa lepšie, než by niekto čakal. Mohol to byť pokojne aj on, kto mohol Mickovi poradiť ako na to alebo mu jeho zdravotným stavom dopomôcť k lepšej koncentrácii.

https://www.dnaindia.com/sports/report-michael-schumacher-s-son-mick-schumacher-moves-up-to-formula-two-2690123
Mick Schumacher

Všetky informácie berte s rezervou, nakoľko pochádzajú z britského magazínu Daily Mail. Ten tvrdí, že automobilová legenda nie je na lôžko vôbec pripútaná. Do stopercentného uzdravenia to je na míle ďaleko, no stále sa mu dostáva odbornej lekárskej a fyzioterapeutickej pomoci. Michael by už mal podľa informácií bývať v hlavnom sídle rodiny Schumacherovcov vo Švajčiarsku, v ktorom bola zriadená malá súkromná klinika.

Uvidíme ešte niekedy Michaela na verejnosti?

Po prečítaní iných správ a prelustrovaní celého internetu by sme túto správu zmietli ihneď zo stola a označili ju ako nepravdivú. Sú tu však zmienky, ktoré tvrdia, že Schumacher v poslednej dobe robí naozaj pokroky. Tvrdí to aj dlhoročný priateľ Michaela, Jean Todt, ktorý Schumachera považuje akoby za svojho syna. Todt má k Schumimu neobmedzený prístup. Prednedávnom uviedol, že spoločne sa pozerali na Veľkú cenu Brazílie. Z jeho slov bohužiaľ nevyplývalo či to pozerali v izbe pre pacienta.

Todt mal byť tým, ktorý v roku 2016 k Schumacherovi pozval na návštevu doktora Georga Gansweina, bývalého tajomníka pápeža Benedikta XVI. Ten sa takisto prednedávnom o svojom zážitku podelil a uviedol: „Potom terapeut priviedol do obývačky Michaela Schumachera. Predstavil som sa mu a povedal som mu, že som jeho veľkým fanúšikom a veľmi rád som sledoval jeho závody.“

https://web.de/magazine/sport/formel-1/jean-todt-verbindung-familie-michael-schumacher-enger-33473896
Michael Schumacher a Jean Todt

Ako sme povedali, zatiaľ sa jedná iba o špekulácie. Neostáva teda nič iné, iba čakať a dúfať, či rodina Michaela Schumachera nepríde s prekvapujúcim prehlásením o jeho zdravotnom stave. Mick svoj vzťah s otcom pred nehodou takto: „Otec sa ma opýtal, či chcem pretekať profesionálne alebo len pre zábavu. Odpoveď bola samozrejmá – chcem to robiť profesionálne.“

„Vždy som sa chcel porovnávať s tými najlepšími a môj otec je tým najlepším. Taktiež je aj mojim idolom a som rád, že práve s ním môžem byť podovnávaný. Veľa svetových šampiónov sa s mojim otcom porovnáva,“ dodáva Mick.

#keepfightingMichael

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJdailymail.co.uk
Predchádzajúci článokNová Alpina B7: Dá sa to aj bez dvanásťvalca!
Nasledujúci článokCUPRA čoskoro predstaví ďalšie športové SUV!