Domov News Nová generácia BMW X3 je tu. V ponuke aj ako M40i. Bude...

Nová generácia BMW X3 je tu. V ponuke aj ako M40i. Bude X3 M realitou?

Tretia generácia BMW X3 Vám ponúkne viac miesta a viac technológií prebratých z nových modelov BMW. Krivky takisto sadnú k terajším modelom. Línie tak nemaskujú veľkosť, ale práve naopak, ukazujú ju takú aká je.

BMW X3 je jedným z najdôležitejších modelov tejto nemeckej automobilky. Rázvor sa zväčšil o 5,5 centimetra a pasažieri na zadných sedadlách tak majú viacej miesta. Šírka a výška ostali takmer nezmenené, no dĺžka narástla o 5 centimetrov. Dominantnou časťou automobilu sú mohutné predné ľadvinky. Tie susedia s párom LEDkových svetiel. Za príplatok dostanete aj full-LED svetlomety. Podstatne nižšia kapota oproti predchádzajúcim modelom dáva momentálny koeficient odporu vzduchu 0,29. BMW hovorí aj o fakte, že X3 je perfektne vyvážená a má pomer hmotnosti 50:50. Ideálne rozloženie váhy sa určite podpíše na jazdných vlastnostiach. Prerábkou prešla aj zadná časť, kde sú novo navrhnuté LED svetlá či plne elektricky ovládané veko, ktoré dostanete už v základe.

Čo sa týka interiérovej časti, tak tu nájdeme veľkú 10,25“ dotykovú obrazovku. Tá vychádza z decentnejšej palubovky. Ide o najnovšiu generáciu iDrivu, ktorý nielenže dostal ovládanie gestami, či rôzne doplnky ale aj krásny 3D náhľad pri parkovaní. Za zmienku stojí taktiež nový hrubší multifunkčný volant. Na výber budú aj digitálne budíky, či troj-zónová klimatizácia. Systém Connected bude podporovať aj prepojenie so smart hodinkami.

Na záver to najdôležitejšie. Ponuka motorizácií je známa, no treba dodať, že xDrive pohon a 8-stupňová automatická prevodovka bude základom všetkých verzií. Benzínová paleta ráta s 2,0-litrovým štvorvalcom v dvoch vyhotoveniach- 20i (s výkonom 135 kW / 184 koní) a 30i (s výkonom 185 kW / 252 koní).Tradičný benzínový trojlitrový šesťvalec je v ponuke len pre vrcholný model X3 M40i s výkonom 265 kW / 360 koní. Tento model dokáže na stovku akcelerovať už za 4,8 sekundy. Šepká sa však aj o tom, že M40i nebude vrcholom ponuky, nakoľko by mohla na trh doraziť aj verzia X3 M. Uvidíme časom. Naftová paleta bude ponúkať známe motory- štvorvalec 20d (s výkonom 140 kW / 190 koní) a šesťvalec 30d (s výkonom 195 kW / 265 koní).

Nová generácia X3 sa bude vyrábať v americkej továrni v Spartanburgu, odkiaľ vychádzajú modely X4, X5 a X6.

 

Zdroj: bmwblog.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokRebríček najdrahších áut pre rok 2017!
Nasledujúci článokJe Alpina čiernym Petrom BMW?