Nadpis ako z hororu od Alfreda Hitchcocka. Bohužiaľ sa nejedná o žiadny psycho film, ale o krutú realitu. Na ženevskom autosalóne sa Bugatti hrdo pýšilo automobilom, ktorý má prepísať dejiny. Dejiny, ktoré napíše kreditka jedného jediného majiteľa, ktorý bol za hyperšport ochotný zaplatiť doslova nekresťanskú sumu. 

16,7-milióna eur. Presne to je čiastka, ktorá ubudla z účtu jednému nemenovanému milovníkovi extrémnych vozidiel. Čo sa toto všetko dostal? Nepojazdné auto bez motoru a interiéru. Nejedná sa o žiadny vtip aj keď je pravda, že prvý apríl máme za rohom. Najdrahšie auto na svete sa už v Ženeve prezentovalo akosi s odstupom. Ako si už stihlo všimnúť viacero zahraničných médií, Bugatti La Voiture Noire nepôsobilo úplne dokončeným dojmom. Že to bolo skutočne tak s odstupom času potvrdila aj samotná automobilka. Konkrétne sa o danom „probléme“ zmienil tlačový hovorca Bugatti Tim Bravo.

Celkom prekvapivá informácia je úzko spätá aj s faktom, že automobilka doteraz nezverejnila žiadne fotografie interiéru či dokonca samotného srdca hyperšportu. Konceptuálne vozidlo vychádza so svojho „lacnejšieho“ súrodenca Chironu a preto používa rovnaký motor s výkonom 1500 koní a 1600 Nm točivého momentu. Teda vlastne počkať. NEPOUŽÍVA. V aute doposiaľ nie je namontovaný žiadny motor. No aj tak sa o športový zážitok postará interiér, ktorý vlastne tiež nie je súčasťou vozidla. Dá sa teda povedať, že model, ktorý Bugatti prezentovalo na autosalóne bol len holá celokarbónová karoséria, ktorá zatiaľ ešte nie je schopná jazdy. Podľa automobilky by finalizácia tohto extrémneho počinu mohla trvať ešte približne 2 až 2,5 roka. Zaujímavosťou je, že aj napriek tomu, že v aute nebol usadený originálny motor, za istých okolností bolo schopné jazdy. Je to z toho dôvodu, že k jednej z náprav malo pripojený malý elektromotor, ktorý ho dokázal rozhýbať približne do rýchlosti chôdze.

Bugatti La Voiture Noire - DRIVING outside the Geneva Motor Show

No aj tak už má svojho majiteľa. Veď kto by nechcel len jeden jediný kus hyperšportu, ktorý bude vyrobený? Jeho maximálka by mala atakovať hranicu cez 400 kilometrov za hodinu. No ruku na srdce. Kto by s takýmto umeleckým dielom išiel jeho maximálkou?

Zdroj: Hot Cars

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW X5 M sa objavilo na prvých fotografiách
Nasledujúci článokMercedes-AMG GT R prichádza vo verzii Roadster
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.