Blížia sa 83. majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, ktoré tento rok usporadúvajú mestá Bratislava a Košice. A ako to už býva tradíciou, česká automobilka Škoda je hlavným partnerom prestížneho svetového podujatia. Práve pri tejto príležitosti si pripravila výnimočnú udalosť, ktorá sa stane už o pár dní v Bratislave. V metropole našej krajiny príde k odprezentovaniu modernizovanej Škody Superb! 

Vráťme sa trošku do histórie. Model Superb je pomernou stálicou v portfóliu značky. Jeho prvé vyhotovenie sa datuje už do roku 1947, kedy bol vyrobený prvý kus v závode v Kvasinách. Názov Superb, ako isto mnohí viete, pochádza z latinského slova „superbus“, čo v preklade znamená skvelý, excelentný alebo vynikajúci. A presne v tomto poňatí by sa mala niesť modernizácia už 3. generácie novodobej vlajkovej lode, ktorá si svoju premiéru odbila v roku 2015. Škoda z postupného poodhalovania dizajnu novinky, zatiaľ zverejnila len skicu prednej časti vozu. Tá sa nesie v duchu decentných úprav, ktoré sa dotkli najmä orámovania hmloviek a mierne grafiky predných svetlometov, ktoré budú po novom disponovať Full-LED technológiou. Zmeny sú natoľko decentné, že neskúsené oko ich len ťažko odhalí, čo je z hľadiska dizajnu veľmi dobre. Superb totiž v roku 2015 prišiel s veľmi atraktívnym vzhľadom, ktorý si ihneď našiel obľubu u mnohých rodín či firiem.

Rekordné partnerstvo

Čo sa týka zadnej časti, tak podľa súčasného dizajnového trendu automobilky ponesie výrazný nápis ŠKODA. Bude to teda vôbec po prvýkrát, čo sa podobný prvok dostane na vlajkovú loď výrobcu. Bližšie informácie sa pravdepodobne budeme dozvedať v priebehu majstrovstiev sveta, ktorých je Škodovka hlavným partnerom už od roku 1993. Jedná sa teda o rekordnú 27. sezónu a ide o vôbec najdlhšie trvajúce partnerstvo v histórii športových majstrovstiev sveta. Treba však poznamenať, že Škoda bola hlavným vozom majstrovstiev sveta už v roku 1992 kedy sa zápasy odohrali v mestách Praha a Bratislava.

Paradoxne, až nový Superb bude prvým automobilom, ktorý si počas významného športového sviatku odkrúti svoju premiéru. Z hľadiska pohonu novinky sa môžeme vôbec po prvýkrát tešiť na hybridný pohon PHEV a množstvo technológií. Mnohé z nich už teraz môžeme vidieť v modeloch Scala či Kamiq. Superb by ich mal posunúť opäť o čosi vyššie. Samotnú dôležitosť modelu v portfóliu Škoda dokazuje aj fakt, že v roku 2017 bol predaný Superb s poradovým číslom 1 milión. 

Nový Superb a Suberb Combi kompletne bez maskovania!

Zdroj: Škoda

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokGT-R Meet & Greet Vol.2 už 11.5.2019
Nasledujúci článokNový Ford Ranger Raptor – do Európy prichádza nový rival
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.