Dostane RS Q3 päťvalcový motor? Nevieme, ale dúfame. Široký výber áut v tomto segmente spôsobuje, že automobilky musia čeliť nadštandardným požiadavkám. Trojvalec v aute takej triedy by bol zrejme hanbou.

Nedávno spoločnosť Audi predstavila prepracovanú Q3, ktorá bude zobrazovať najmenšieho člena z radu mini SUV-čiek, či inak povedané crossover. Už vieme ako bude vyzerať klasická verzia v základe Q3, ale zdá sa, že výkonnejšia verzia si vyžiada na prácu viacej času.

Podľa fotiek vieme zhodnotiť, že má typické vizuálne vylepšenia, ktoré sa od variácie v podobe RS očakávajú. Dúfame, že s pekným vizuálom príde s autom aj balíček silnejšieho motora.  Počnúc štýlom, RS Q3 sa príliš od bežného plechu neodlíši.

Predná maska dostane extra dávku agresie vďaka oveľa väčším a otvorenejším mriežkam. Každá škára je vyplnená geometrickou mriežkou z množstvom tvarov, ktoré jej dodávajú hĺbku. Zadný nárazník má vyhladené tvary a podľa tradície RS, má dva otvory na dvojité oválne koncovky výfuku.

Tajne veríme, že tieto koncovky sú spojené s turbodúchadlovým 2,5 litrovým motorom, ktorý by mohol pochádzať z modelov TT RS a RS3. Agregát s výkonom 400 koní má totižto krásny a nenahraditeľný zvuk, ktorý si zamiluje každý fanúšik automobilového priemyslu. Bola by to rozumná voľba vzhľadom na poslednú verziu RS Q3, aj keď tá mala citeľne menší výkon.

2020 AUDI RS Q3 SPIED TESTING AT THE NÜRBURGRING

Audi RS Q3 nemá pritom takú bohatú históriu ako jeho väčší bratia v podaní RS Q5 či RS Q7. Keď v roku 2012 nemecká automobilka predstavila tento koncept, javil sa ako perfektná výplň medzi veľkosťou, výkonom a cenou, ktorá v ponuke chýbala.  A tak sa v roku 2013 tento crossover ujal svojej úlohy a plní ju na 100 percent.

Audi Q3 by sa mala objaviť v showroomoch už tento rok, verzia RS zas okúsi svetlo sveta budúci rok. Môžeme očakávať aj niečo viac ako variant kupé v podobe RS Q3 Sportback, ale až v roku 2021. Každopádne sme viac zvedavý na objem a konské sily ako na celkovú vizáž.

Zdroj: motorauthority.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Škoda Karoq Sportline 2.0 TSI, konečne športový nádych!
Nasledujúci článokVIDEO: Bentley Continental GT Ultratank je nová realita