Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že ide o príliš veľké sústo, zákazníci si vo vylepšenom modelovom rade KIA určite prídu na svoje. Alebo nie?

Kórejská automobilka totižto uverejnila zoznam, na ktorom sa nachádza 8 rôznych vozidiel, ktoré by do roku 2022 mali dostať medzigeneračnú evolúciu či zažiť svoj celosvetový debut. Ide pritom o automobily o ktorých dá sa povedať, že dennodenne okupujú aj slovenské cesty. Aké novinky teda KIA pre nás chystá?

XCeed – predstavenie 01.10.2019

Mestský crossover sa bude musieť naozaj snažiť, pretože je trh aktuálne preplnený týmito zmenšeninami SUV-čiek. Okrem „fyzických“ odlišností dizajnu by mal mať XCeed rovnaké pohonné jednotky ako zvyšok kórejskej rodiny. Na rozdiel od klasického Ceedu z neho budete môcť mať plnokrvnú štvorkolku, takže za to má KIA u mňa palec hore.

Očakávame, že zvolený motorový variant bude v podobe preplňovaného “benziňáku” s výkonom 118 konských síl a objemom 1,4 litra. V prípade dieselového agregátu by mohlo ísť o 1,6 CRDi. Dalo by sa taktiež špekulovať o použití hybridnej technológie, ale tá bola zatiaľ potvrdená iba pre model kombi Ceed SW.

Sorento – predstavenie 01.08.2020

Už v poradí štvrtej série kompaktného SUV by sme sa mohli dočkať v druhej polovici budúceho roka. Od roku 2002 ubehlo  dosť času na to, aby si aj dizajnéri v dielni KIA uvedomili, aký úspešný model z nej môžu vytvoriť. Teda vzhľadom na konkurenciu.

Čo sa týka pohonnej sústavy, v rámci downsizingu by sme mohli pod kapotou vidieť kubatúry už od objemu 1,4 litra až po dvojliter. Či to zostane iba našim prianím je zatiaľ vo hviezdach. Aj napriek tomu by sa zo Sorenta mohlo stať toto rodinné SUV príjemným ekvivalentom medzi cenou a kvalitou.

Kia Optima – predstavenie 01.08.2019

Pre nás, Európanov, kedysi skôr známa pod pojmom Magentis. Pokiaľ sa jedná o dizajn poslednej generácie, postaral sa oň Peter Schreyer, ktorý kedysi navrhoval vozidlá VW Group. Štvordverový sedan či kombík by si mohol vydláždiť krásnu cestu v segmente. Pokiaľ bude pôvabný.

Keďže by sme mohli hovoriť o jemne prémiovejšom vozidle zo segmentu Seolu, máme očakávanie aj na vyššie výkonnostné verzie ako benzínová 1,4. Či sa jej však naozaj dočkáme je otázne. Hold, čas beží rýchlo a už o chvíľu budeme vedieť viac detailov.

Ceed SW PHEV a dve elektrické vozidlá

V dnešnom svete plného emisií a ekologickejšieho myslenia príde už v tomto roku na svet hybridná verzia obľúbeného modelu Ceed SW. Mohlo by ísť o priameho konkurenta najpredávanejšej značky Škoda na Slovensku? Rôzny vývoj technológií určite spôsobí, že Mladoboleslavská automobilka bude mať, aspoň čo sa hybridov týka, elegantného kombi súpera.

Test Kia Ceed SW 1,6 CRDi rodinný partner do mesta aj k moru

KIA navyše v priebehu roka 2020 predstaví dve elektrické vozidlá, ktoré sa budú líšiť hlavne veľkosťou. Zatiaľ ide o neoficiálne pomenované EV a FCEV, pričom prvý model vo verzii sedan má mať dĺžku 4,7 metra. Ako bude vyzerať prvé plne elektrické vozidlo, môžeme len odhadovať.

Podľa niektorých vzorov elektrických áut z kórejskej dielne je ale jasné, že sa nebude jednať o byrokrata s milou maskou. Napríklad, KIA Soul či Niro v elektrickej verzii vyzerá naozaj skvelo, aj keď je to stále „tá istá krabica“ na kolesách. Spoľahlivosť a vernosť tomuto modelu značke zaručí atraktivitu. Tieto modely by mala zazrieť verejnosť v roku 2020.

Okrem týchto modelov KIA predstaví po 24 rokoch od prvej výroby nový minivan Sedona, čo by mohlo týmto vozidlám prinavrátiť stratenú slávu.

Zdroje: autoevolution / startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokV čechách už stihli nabúrať nový Superb ešte pred premiérou!
Nasledujúci článokNový Superb prináša špičkové technológie