Už 26. júna sa svetu konečne oficiálne predstaví najčerstvejší model X-Ceed z kórejskej dielne KIA. Trochu športové, trochu menšie, ale o to vzácnejšie!

Už bola vydaná aj oficiálna prvá fotografia tohto nového modelu, ktorý vyzerá naozaj skvelo. Moderný a zároveň osobitý crossover by sa mohol perfektne hodiť do mestského prostredia, kde je tej fádnosti v dnešnej dobe akosi príliš.

Kto za to môže? Samotný dizajn bol navrhnutý pod vedením viceprezidenta spoločnosti Gregoryho Guillaume. Keďže európske dizajnérske centrum sa nachádza vo Frankfurte v Nemecku, dalo by sa, ale veľmi okrajovo, považovať toto auto za novú éru nemeckého dizajnu. Či aj kvality, to sa dozvieme až neskôr.

„Vďaka športovému dizajnu a naladeniu sa bude nový model KIA XCeed SUV žiadanejší ako mnoho vyšších a väčších SUV. Ponúka univerzálnosť bez kompromisov, inteligentný dizajn s úložným priestorom SUV v športovejšom tele,“ tvrdí výkonný riaditeľ spoločnosti Emilio Herrera.

Nové „mini SUV“ by malo vstúpiť do boja v trochu prehltenom segmente, kde budú jeho najväčšími konkurentmi VW T-Rock či Ford Focus Active. Musím ale uznať, že podľa fotografií ma z tejto trojice zaujala najviac KIA. Asi dizajnéri predsa len kráčajú správnou cestou.

Motorizácia je zatiaľ ale stále jedna veľká neznáma. V rámci downsizingu by sa mohol objaviť v aute 1,4 alebo 1,6-litrový agregát. To sú ale už iba naše dohady, pretože zatiaľ oficiálna správa k týmto otázkam neprišla. Už čoskoro sa ale dozvieme viac informácií a rozoberieme auto do posledného detailu.

Úplne odhalená Kia X-Ceed alias crossover na fotografiách

Aké budú jeho výhody? Aj keď sa to nezdá, toto vozidlo má v rukáve viac kariet ako by ste si mysleli. Jeho nižšia svetlá výška oproti konkurenčným „veľkým“ SUV-čkam mu umožňuje dynamickejšiu jazdu. A aj napriek jeho scvrknutým rozmerom má stále porovnateľný vnútorný priestor v kabíne aj pre batožinu.

Mne osobne sa trochu podobá na elektrický crossover z dielne automobilky Tesla, ale každý si vytvorí svoj názor. Podľa úsudku ostatných zas vyzerá ako mini GLA či dokonca X2. Každopádne dúfame, že auto zostane zaujímavým aj svojimi funkciami a interiérom.

Zdroj: KIA

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHybridný model Hyundai Kona príde ešte tento rok
Nasledujúci článokKarbónova nádielka od M Performance pre X3 M a X4 M